Barion Pixel

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”

Ezer év magyar történelmében nem volt még egy olyan korrupt vezető, mint Orbán Viktor. És Rákosi óta olyan sem, aki ennyire félt volna azoktól, akik nem értenek vele egyet.

Mitől lesz még a fideszes szavazóknak is jobb, ha az ellenzék győz 2022-ben?

Lehet, hogy a mai ellenzéki pártok sem tökéletesek. Lehet, hogy soraikban is akadnak tehetségtelen, megvesztegethető, saját érdekeiket az ország elé helyező politikusok. Lehet. Az pedig egészen biztos, hogy 2010 előtt is volt korrupció, böszmeség, statisztika-hamisítás, hiány és eladósodás, választás előtti ÁFA-csökkentés, majd választás utáni ÁFA-emelés, volt színjátszás és volt Putyin-barátság is. De még a 2010-ben általam leszavazott baloldali kormány alatt sem fordult elő, hogy:

  • a kormány sorra bezárassa a vele szemben kritikus médiát
  • a miniszterelnök ne álljon ki egy jelölti vitára
  • az állami médiából kitiltsák a komplett ellenzéket
  • közpénzen gyűlöletkampányokat folytassanak a más származásúak, a cigányok és a melegek ellen
  • egy komplett propagandagépezet dolgozzon az álhírek és hazug rágalmak terjesztésén
  • egyetlen párt tagjaiból álló Médiatanács párt­alapon ossza ki a frekvenciákat
  • ártatlan embereket tartóztassanak le hajnalban egy ártalmatlan és valós facebook-bejegyzésért
  • pártellenőrzés alá vonják a bíróságokat, politikai alapon tagadják meg az ellenzéki vezetésű települések forrásait, közbeszerzéseit, adó­kivetését, díjemelését és átcsoportosításait.

Ha a Kárpátok géniuszát leváltja a jelenlegi ellenzék, helyreállítjuk a sajtószabadságot, a bíróságok függetlenségét, pártállástól függetlenül fellépünk a korrupció ellen, és elszámoltatjuk a tolvajokat.

Források:

A cikk címét adó mondatot Orbán Viktor mondta az Európai Parlamentben, a Sargentini-jelentés vitáján, 2018. szeptember 11-én.

A nyitó képen Hadházy Ákost hallgattatják el a parlamentben, mert egy molinón idézi Orbán Viktor fenti mondatát. A kép forrása: Tordai Bence Facebook-oldala.

TOVÁBBI HÍREK