Barion Pixel

MÉSZÁROS GÁBOR

BEMUTATKOZÁS

Mészáros Gábor vagyok. Csongrád megyében, Kisteleken születtem, itt élek a családommal, feleségemmel, lányommal és fiammal. A Szegedi Tudományegyetemen szereztem történész és tanári diplomát. Jelenleg tanárként dolgozom.
Az egyetem elvégzése után húsz éven keresztül vezettem Kistelek városfejlesztő csapatát. Ez idő alatt számtalan, az itt élő emberek életét szolgáló fejlesztést valósítottunk meg. Ily
módon a gyakorlatban tanultam meg a város- és vidékfejlesztést, a pályázatok és projektek előkészítését és lebonyolítását, az ezekhez szükséges tanulmányok, koncepciók, stratégiai és operatív programok elkészítését. Megismertem az uniós és a hazai fejlesztési forrásokat, azok elosztási és intézményi rendszerét. Háromszor választottak meg önkormányzati képviselőnek, elnöke voltam a kulturális, majd az oktatási bizottságoknak.

KÖZÉLETI TAPASZTALAT

2019 októberében az önkormányzati választáson elindultam polgármesterjelöltként, ahol a hivatalos végeredmény szerint 1 szavazatkülönbséggel maradtam alul a több mint 20 éve regnáló fideszes polgármesterrel szemben. Társaimmal együtt tisztességgel vittük végig a kampányt: nem támadtunk, hanem az általunk elképzelt jövőt vázoltuk fel. Ám a Fidesz-uralomban elveszett a politikai kultúra, a demokratikus gondolkodás. Csak a hatalom megtartása vált fontossá, így ellenséggé váltam, akinek meg kellett tapasztalnia az ezzel együtt járó antidemokratikus eszközök tárházát a választás és a fellebbezések során is.
Azért, hogy ehhez hasonló esetek és más törvénytelenségek ne történhessenek meg újra, egy fő feladatunk van: le kell váltani a Fidesz vezetést az ország éléről és az őket képviselő helyi kiskirályokat is. Ezért ismerőseimmel, barátaimmal, hasonló gondolkodású emberekkel, a választókerület több településén is megalakítottuk az ellenzéki összefogás csoportokat, Kossuth-köröket, amelyekhez egyre többen csatlakoznak. Nem szeretnénk, ha Magyarországot továbbra is az embereket kizsigerelő, a javakat kisajátító, a járványhelyzetben az egészségügyet tönkretevő, autokratikus vezetés irányítaná.

EZÉRT DOLGOZOM A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

Mivel egyik pártnak sem voltam és vagyok a tagja, ezért Csongrád megye 3. számú választókörzetében civil jelöltként indulok az előválasztáson.
Megválasztásom esetén szeretnék segíteni a településeknek a számukra fontos feladatok, beruházások megvalósításában (mint például Szentes esetében a Kórház felújítása, a Szentes-Csongrád összekötő út és a Tisza-híd felújítása, a két település között a gát kerékpárútjának a teljes rendbetétele, valamint minden más, településeket érintő probléma).
Többen is indulunk jelöltként az előválasztáson, akik közül Önök, a választók fogják kiválasztani 2021 szeptemberében, hogy ki legyen az az egy személy, akinek 2022 tavaszán egyesült, közös erővel le kell győznie a fideszes jelöltet. Azt a fideszes jelöltet, aki elfelejtette, hogy az emberek nem azért választották meg, hogy a hatalmat képviselje felettük, hanem azért, hogy szolgálja őket, képviselje érdekeiket.
Mi egymást támogatva mérettetünk meg és fogadjuk el a választók akaratát. Mert egy a cél: a Fideszt és kormányát le kell váltani és fel kell építenünk a mindenki számára elfogadható, biztonságot nyújtó, erős, igazságos és demokratikus új Magyarországot,
MINDENKI MAGYARORSZÁGÁT.

EZT TESZEM A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

Lokálpatriótaként a gyakorlatban tanult szakmai tapasztalatomat felhasználva tisztességgel, szorgalommal és alázattal szeretném felvállalni a településekkel együttműködve, azok képviseletét, az itt élő emberek életének jobbá tételét, megállítva a népesség csökkenésének, a lakosság elköltözésének folyamatát és megvalósítva mindazokat a fejlesztéseket, amelyek a választókerület településein lakók számára gazdagodást hoznak, tisztes megélhetést biztosító munkahelyeket és jobb, modernebb életkörülményeket teremtenek. Azért fogok dolgozni, hogy az Európai Unióból érkező és a hazai források, pályázati lehetőségek, támogatások megfelelő módon és arányban eljussanak hozzánk, azok az itt élő embereket szolgálják. Több regionális és megyei -a Fidesz uralom alatt megszűnt (TEKI, LEKI, CÉDE)-forrást szorgalmazok, amelyek gyorsabban és közvetlenül juthatnak el településeinkre.
Az országgyűlési képviselői munka során- ahogy az a nevében is kifejeződik- képviselni szeretném a választókerületünk választóit, lakosait, rendszeres konzultációkat, fogadóórákat kívánok tartani. Olyan képviselője szeretnék lenni az itt élő embereknek, aki kíváncsi a választók véleményére, meghallgatja a javaslataikat, kezdeményezi és képviseli azok megvalósulását az Magyar Országgyűlésben. Hiszem, hogy a döntéseknek helyben kell megszületniük, mert a helyiek tudják a legjobban, hogy mire van szüksége a településüknek. Ezek megvalósítása közös ügyünk. Megválasztásom esetén a választókkal együtt dolgozva azon leszek, hogy minél több, helyben felmerülő igényt, javaslatot megvalósíthassunk.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

FACEBOOK