Barion Pixel

Méltányos és fenntartható nyugdíjrendszert! – Megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom Nyugdíjas Tagozata

Megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom Nyugdíjas Tagozata. A szervezet kiemelt célja a méltányos és fenntartható nyugdíjrendszer elérése, valamint a nyugdíjak elértéktelenedésének megállítása. Az alapítók épp ezért a fiatalabb korosztály támogatására és csatlakozására is számítanak: akár már az ötven évesek is jelentkezhetnek a tagozatba.

„Az ország előtt álló egyik legfontosabb kihívás, hogy fenntarthatóvá tegyük a nyugdíjrendszert. Csak így tudunk a ma még aktív korúak számára is kiszámítható időskort biztosítani. A másik megoldásra váró probléma, hogy megállítsuk a nyugdíjak elértéktelenedését. Az euró bevezetése erre is megoldást kínálhat, hiszen ezzel a lépéssel jelentősen csökkenne annak a kockázata, hogy elolvadjanak az emberek egész életben felhalmozott megtakarításai a jelentős infláció miatt. Mindenkit arra bíztatok, csatlakozzon a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz és az MMM Nyugdíjas Tagozatához, hogy együtt elérjük ezeket a célokat” – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke.

Az MMM Nyugdíjas Tagozatának alapító tagjai: Kabai Tibor, Budavári György, Koncz Csaba, Pinczel Gyula, Simon Gábor.

„Nagy örömmel és nagy reményekkel kezdünk neki a munkának. Célunk, hogy nagyon sok nyugdíjast elérjünk és meggyőzzünk arról, hogy a demokratikus változásnak nincs alternatívája. Várjuk az MMM Nyugdíjas Tagozatába mindazoknak a jelentkezését, akik szeretnének tenni az új rendszerváltásért” – mondta Kabai Tibor, a tagozat elnöke.

Az MMM Nyugdíjas Tagozat – összhangban az Európai Unió célkitűzéseivel – olyan hatékony- és a folyamatosan változó igényekhez igazodó idősügyi politikát kíván támogatni, amelynek célja, hogy biztosítsa a függetlenséget, a részvételt, a gondoskodást, az önmegvalósítást és a méltóságot az érintettek számára.

Az MMM Nyugdíjas Tagozata elérhető a következő a Mindenki Magyarországa Mozgalom webhelyén és a Facebookon is:
WEB – MMM Nyugdíjas Tagozat
FACEBOOK – MMM Nyugdíjas Tagozat

TOVÁBBI HÍREK