Barion Pixel

Megyei kampányindítót tartott Márki-Zay Péter – Békéscsabán Stummert, Gyulán Mikónét támogatja az MMM

A kormányváltás most kezdődik címmel kampánynyitót tartott Márki-Zay Péter szombaton Békés megyében. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje bejelentette: Békéscsabán Stummer Jánost, Gyulán Mikóné Hirth Beátát támogatja a mozgalom az ellenzéki előválasztási kampányban. Márki-Zay Péter arról is beszélt: Orbán Viktor megásta a magyar demokrácia sírját, a kérdés ezért most nem a jobb vagy baloldal, egyetlen út van: fölfelé.

„A Mindenki Magyarországa Mozgalom Békéscsabán Stummer Jánost, Gyulán Mikóné Hirth Beátát támogatja. Meg vagyunk győződve, hogy ezekben a városokban ők a legalkalmasabbak arra, hogy a 2022-es választásokon legyőzzék a Fideszt. A választásokon a nemzet jövője a tét, mert Orbán Viktor megásta a magyar demokrácia sírját. Ebben a helyzetben nem az a kérdés, hogy jobbra vagy balra. Egyetlen út van: csak fölfelé!” – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje a szombaton Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus hozzátette: azzal, hogy szombaton Karácsony Gergely is bejelentette indulását az ellenzéki előválasztáson, itt az ideje, hogy megkezdődjenek a nyilvános vitafórumok a miniszterelnök-jelöltek között. A cél, hogy a választópolgárok bizonyságot nyerhessenek a demokrata erők szövetségének kormányzóképességéről, és az emberek megélhessék a demokratikus folyamat élményét.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: a kormányváltás most kezdődik. Minden változást akaró magyarra szükség van itthon és a világ minden táján: támogassák a függetleneket és csatlakozzanak a kormányváltó erőkhöz – tette hozzá.

„A nagyjából 10 éve hatalomra került Békés megyei politikai garnitúra mostanra végérvényesen és visszavonhatatlanul megbukott. Hiába a kétharmados, majd korlátlan felhatalmazás, nem történt érdemi előrelépés sem a munkabérek felzárkóztatása, sem az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése, sem a szociális válság felszámolása ügyeiben. A mi kormányváltó szövetségünk egy új politikai kultúrát képvisel, amelynek alapelvei a figyelmes közszolgálat, az elérhetőség, az alázatos munka és a zéró korrupció. Közös munkánk célja nem a választási győzelem, hanem egy élhetőbb és szerethetőbb Békés megye megteremtése, mert Békés megye polgárainak nem a Balkánon, hanem Európában van a helyük!” – mondta Stummer János a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje, akit a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat az ellenzéki előválasztáson.

Stummer János jelenleg a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője és a parlament nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke. A 2022-es országgyűlési választásokon Békés megye 1. számú egyéni választókerületében, Békéscsabán indulhat.

„El kell hozni újra az emberek közé a politikát, meg kell nekik mutatni, hogy a politika nem egyenlő a lopással, csalással és a hazudozással. A politika egy eszköz, amellyel a társadalmi szintű problémákat tudjuk orvosolni. Én erre vállalkozom! Azon akarok dolgozni, hogy begyógyítsuk ezeket a sebeket, amelyeket az elmúlt évek politikai harcai tettek még rosszabbá!” – hangsúlyozta Mikóné Hirth Beáta, a Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje, akit a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat az ellenzéki előválasztáson.

A többszörösen díjazott méhészként dolgozó Mikóné Hirth Beáta Békés megye 3. egyéni választókerületében, Gyulán indulhat az országgyűlési választásokon.

A szombaton bejelentett két jelölttel meghaladta a negyvenet azok száma, akiket valamelyik ellenzéki párt indulójaként a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat az előválasztáson. A mozgalom saját színeiben mintegy húsz jelölt indult el eddig. A következő hetekben több mint kéttucat újabb induló bejelentését tervezi a szervezet. A cél, hogy szinte mindegyik körzetben legyen MMM-es, vagy a mozgalom által támogatott jelölt az előválasztáson.

TOVÁBBI HÍREK