Barion Pixel

MÁJUSI SZÍVDOBBANÁS – kenyeret, munkát! ADOMÁNYGYŰJTÉS A MUNKA ÜNNEPÉN

Május elsején délelőtt, a hagyományos majálisok idején, ülj be az autódba, köss rá megkülönböztető jelzésként egy sálat, gyere el a Ligetbe! Hozd el a rászorulóknak szánt adományod, add le a gyűjtőpontok egyikén és közben hallgasd a Klubrádió május elsejei műsorát. Itt meghallgathatod a civilek, szakszervezeti vezetők ellenzéki politikusok, és közéleti személyiségek beszédeit! Ha vidéken élsz, vagy más okból nem tudod személyesen elhozni adományodat, de segíteni akarsz, erődhöz mérten utalj az alábbi számlaszámra: MENŐK-OTT 16200106-11624455. Az ide érkező támogatásokat élelmiszer vásárlásra fordítjuk. Adományoddal a rászorulók mindennapjait segíted élhetővé tenni.

Részletek a Facebookon: https://www.facebook.com/events/529200571290266/

A járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt DEMONSTRÁCIÓNK ÚJ FORMÁBAN, adománygyűjtés keretében valósul meg.

A 71/2020. Kormányrendelet értelmében a lakóhelyed elhagyásának jogszerű indokát meg kell jelölnöd az eziránt érdeklődő hatósági személyeknek. Amennyiben felhívásunkra indultál el, úgy „a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló személy részére történő segítségnyújtás” céljából közlekedsz. Ezt már messziről segít felismerni a sál, jól tudja igazolni a szatyrokban lévő támogatás. Amikor a támogatásodat leadtad a gyűjtőponton készíts egy szelfit, amint éppen átadod. Leadás után ezzel tudod igazolni, hogy mi járatban voltál.

2020-ban a munka és a munkavállalók ünnepén Magyarországon százezrek nélkülöznek. A kieső bérek pótlására elégtelen intézkedéseket hozott az Orbán kormány. A védőháló hiánya súlyos emberi és családi problémákat eredményez, amelyek egyenes következménye lehet egy küszöbön álló nemzeti tragédia.

Ezt nem csak a veszélyhelyzet eredményezte. Nyomor már a koronavírus-járvány előtt is megvolt, az csupán mélyebbé, láthatóbbá és szélesebb körűvé terebélyesedett a szükséges gazdasági döntések elmaradása miatt.

KENYERET, TISZTESSÉGES MUNKÁT ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAKÖRÜLMÉNYEKET KÖVETELÜNK minden honfitársunknak, főként azoknak, akiket, úgy tűnik, az Orbán kormány végleg az út szélén hagyott!

Rengeteg honfitársunk került méltatlan és nehéz helyzetbe. Fontos, hogy segítsünk!

Szolidaritásunknak nyomatékot adva szervezzük tartósélelmiszer- és tisztítószeradomány-gyűjtésünket, május 1-jén, 11.00-12.00 óra között a Városliget környékén – később megadott helyszíneken.

Az adományozással egyidejűleg a KLUBRÁDIÓ ÉLŐ ADÁSBAN számol be az eseményről. A demonstráción megszólalnak magánszemélyek, civil és szakszervezetek, valamint pártok képviselői.

Kérünk, ha teheted, május 1-jén 11.00-12.00 óra között AUTÓZZ A VÁROSLIGET FELÉ, hozd magaddal adománycsomagodat, és add le a gyűjtőpontok valamelyikén. Az adományokat civil szervezetek önkéntesei veszik át.

Együttérzésedet egy, az autódra kötött sállal, szalaggal, kendővel fejezheted ki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A KLUBRÁDIÓ ÉLŐ ADÁSÁBAN! Részletes program hamarosan.

 

Számítunk rád!

Mindenki Magyarországa Mozgalom

az ELEGY – Ellenzéki Együttműködés alapító tagja

 

 

TOVÁBBI HÍREK