Barion Pixel

Magyar abszurd – volt‑e valaha ennyire inkompetens kormányunk?

Kínának sem kellő méregdrága kínai vakcina, felesleges és méregdrága lélegeztetőgépek, kórházkiürítés, vásárlási idősáv és ingyenes parkolás, tömeges állásvesztés ellen 53. heti nyugdíj, vendéglátósok csődje ellen 1% iparűzési adócsökkentés mindenkinek, forráselvonás a védekezésben leterhelt önkormányzatoktól, adatok eltitkolása és felelősség átadása, kinti magyarok hazahívása a fertőzött országokból, ellenzéki javaslatok hangos szidalmazása majd csendes bevezetése, facebook-bejegyzésért hajnali rabosítás, utazási tilalom alatt adriai luxusnyaralás, fél Ázsia végigfertőzése, melegellenes gender-kampány a veszélyhelyzet alatt, majd ereszkedés tiltott melegorgia után kijárási tilalom alatt… – és ezek még csak a járvány alatti böszmeségek!

Egy ábra Fekete-Győr András Facebook-bejegyzéséből és egy ismeretlen szerző egyperces szatírája mindennél jobban rávilágít, miért kell közös erővel mielőbb megszabadulnunk ezer éves történelmünk legkorruptabb, és immár látványosan legostobább kormányától – akár vicces is lehetne, de sajnos az életünk múlik rajta:

„Azért ez egy nagyon furcsa ország. Száz év távlatából kiderül, hogy a vesztes háborúit is megnyerte. Vezére nemzeti egységre hivatkozik akkor, amikor a nemzet még soha nem volt ennyire megosztott. Ebben az országban semminek nincs gazdája:

  • A külügyminiszter vásárolja a lélegeztetőgépeket.
  • A belügyminiszter irányítja az egészségügyet.
  • Az országos tisztifőorvos egyik nap bezárat egy kórházat, amit másnap az agrárminiszter kinyittat.
  • Az alaptörvényt, ami megbélyegzi a másságot, egy meleg férfi írja, akit egy tiltott összejövetel után, ereszcsatornán menekülés közben elfog a rendőrség egy hátizsákkal, benne kábítószerrel, Petőfi-díjat kap.
  • A színművészeti egyetem élén egy gépesített lövész áll.
  • A miniszterelnök-helyettes háziállatokra vadászik.
  • A keresztény erkölcsiség jegyében kufircolnak egy adriai jachton.
  • A miniszterelnök katonai géppel jár focimeccsekre, a kormánytagok pedig helikopterrel ebédelni.
  • Törvényben szankcionálják a kábítószer­fogyasztást, de az orruk alatt időnként ott van egy diszkrét fehér csík.

Ebben az országban a szövetségeseket ekézik, de az állítólagos ellenfeleket dicsőítik. Itt tízparancsolattal gyógyítanának, de a pápáról azt állítják, hogy egy demens vénember. Itt úgy indítanak egy zöldváros projektet, hogy kivágnak egy erdőnyi fát. A minimálbért megadóztatják, de a százmilliókat kereső focistáknak adómentességet biztosítanak. Habzó szájjal kommunistáznak, miközben akadnak olyan kormánytagok, akik tagjai voltak az állampártnak, vagy a KISZ-nek. Itt az ország leggazdagabb embere sötét, mint az éjszaka.

Ebben az országban szemérmetlenül hamisítják a híreket és a történelmet. Stadionokat építenek iskolák és kórházak helyett. Háborús bűnösöket rehabilitálnak és emelnek be a nemzeti alaptantervbe. Vannak százmilliók egy diktátor étkezővagonjának a felújítására, de alig akad pár fillér a független színházak működésére. Itt minden héten áldozatul esik egy nő a családon belüli erőszaknak. Közben egy politikusnő arra szólítja föl a nőtársait, hogy merjenek kicsik lenni.

Miközben ebben az országban több százezer munkahely megszűnik, a vezetők azt kommunikálják, hogy egyre nőnek az átlagfizetések. És ebben az országban ezt még kétmillióan minden fenntartás nélkül elhiszik…”

Forrás:

TOVÁBBI HÍREK