Barion Pixel

Márki-Zay Péter: Tanultunk 1990-ből

Van egy rossz hírem a hatalom jelenlegi urainak. Tanultunk 1990-ből. Most lesz elszámoltatás meg börtön és visszavesszük a nemzeti vagyont-mondta Márki-Zay Péter az MTVA-nál. Márki-Zay a tüntetés előtti nap az alábbi posztban arra kérte vidéki polgármester kollégáit, hogy a lehető legtöbben csatlakozzanak a tüntetőkhöz és ezzel fejezzék ki, hogy a vidéki és budapesti polgárok egy azon nemzethez tartoznak!

“TÁMOGASSA A VIDÉK MAGYARORSZÁGA IS A BUDAPESTEN TÜNTETŐKET!

Tapasztaltuk már, hogy a hatalom csak az erőből ért. Mutassuk meg nekik, hogy az erőt nem a könnygáz és a gumibot jelenti, hanem a tisztességes polgárok sokasága.

Sokan vagyunk országszerte polgármesterek, akik az elmúlt években elszenvedtük a Fidesz-kormányzat zsarnokságát. Elvették helyi intézményeinket és szabadságunkat, kivéreztették településeinket, a vidéki lakosságot megfosztották a pártatlan tájékoztatástól is. Itt az idő, hogy a vidék Budapest segítségére siessen.

Kérem polgármester kollégáimat, hogy együtt álljunk ki településeink és az ország lakossága mellett. Hallassuk a szavunkat, menjünk és támogassuk a propagandatévé előtt tüntető polgárokat és az ellenzéki képviselőket!”

Márki-Zay felhívására a tüntetésen ott volt számos vidéki település polgármestere, többek között Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere, aki a jelenlévőknek Márki-Zay Péterrel egyetemben beszédet is mondott.

TOVÁBBI HÍREK