Barion Pixel

Heti interjú: dr. Zákány Zsolt, berettyóújfalui polgármesterjelölt

Dr. Zákány Zsolt Berettyóújfaluban született, azóta is ott él a családjával. Patriótának gondolja magát. Szülész-nőgyógyászként dolgozott a helyi kórházban – 9 évig vezette a szülészeti-nőgyógyászati osztályt. Közben egészségügyi menedzser diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Családközpontú, nőközpontú szemléletet honosított meg az osztályán, amelynek országosan híre ment, együtt dolgozott a „Más állapotot a szülészetben” mozgalommal valamint az EMMA műhellyel. Szívügye a méhnyakrák elleni küzdelem, ezért többször részt vett a „Mályvavirág Alapítvány” rendezvényein, előadóként, résztvevőként. Emellett szervezte a „Nem

zetközi Méhnyak-rák” megelőzési hét eseményeit is több környező településen. Több ezer szülést kísért végig, több ezer családdal élte át „életük legszebb pillanatát- a születés csodáját”. Egészen addig tehette ezt, amíg egyszer szakmai ellenvéleményt fogalmazott meg a kórház szigorú Fideszes vezetésével szemben. Ekkor leváltottak, mint osztályvezetőt, majd ellehetetlenítettek a kórházban, végül pedig felmondtak neki. Azóta magánorvosként segíti a Nőket, kíséri a várandósságukat. Négy gyermeke van, két felnőtt fia önálló életet kezdett már, két kisebb gyermekét boldog családi légkörben nevelik berettyóújfalui otthonunkban.

dr. Zákány Zsolt és családjaHogyan került az MMM közelébe (mikor és miért csatlakozott)?

Az MMM-et megalakulása óta ismerem és követem elsősorban az Elnök Úr munkáján keresztül, akinek a felesége szülésznőként a munkatársam volt és a távolág ellenére dolgoztunk közösen. 2019 tavaszán csatlakoztam, majd megalakítottam a helyi Kossuth kört az őszi önkormányzati választásokra felkészülve.

Ön szerint mi az MMM feladata a mai politikai környezeteben?

Az MMM elsődleges feladata szerintem ma az, hogy segítsen minden olyan demokratikus folyamatot, amely a jelenlegi korrupciótól fertőzött, „maffiállam-párt” hatalmát igyekszik megdönteni és megváltoztatni. Katalizátorként kell működnie a különböző részelemek együttműködésében, segítve, erősítve ezzel azok hatékonyságát.

Vállal vagy vállalt-e szerepet, feladatot az MMM-ben?

Jelenleg Berettyóújfaluban a MMM által támogatott és a színeiben induló polgármester jelölt vagyok. A helyi Kossuth Kör elnöki posztját szintén én töltöm be. A továbbiakban is szívesen veszek részt az MMM munkájában, akár mint egészségügyi szakember is.

Mit gondol az őszi, önkormányzati választásról településén?

Az őszi önkormányzati választásokon településünkön egy széleskörű összefogás jött létre, így komoly esély van a jelenlegi, csaknem 9 éve fennálló Fideszes hatalom legyőzésére. Ami azonban még ennél is fontosabb az az, hogy ha az emberektől bizalmat kapunk, akkor Berettyóújfalu újjászülethet, mindenki sajátjának érezheti újra a városát, ahol jó élni és családot alapítani.

Hogyan látja az őszi önkormányzati választásokat követően a települése és az ország jövőjét?

Ha nyerünk, akkor megváltozik a településünkön a politikai kultúra, a kisebbség hatalma helyett a többség szolgálatát valósítjuk meg.  A pártutasítások helyett a település menedzsment irányítja a várost. Ha az országban több helyen sikerrel járunk, akkor pedig visszaadhatjuk az emberek hitét és újra bizalmat kaphatnak azok a politikusok, akik valóban a választóik érdekeit tartják legfontosabbnak. Ezzel az erkölcsi tartással felvértezve pedig a 2022.évi Országgyűlési választásokon meg lehet törni a jelenlegi ördögi hatalom hegemóniáját.

Végezetül, mit gondol, kivel volna érdemes további interjút készítenünk?

Fábián Imre Debrecen, a Debreceni Egyetem volt rektora, aki egyelőre nem MMM tag, de ellenzékiként szimpatizál az MMM el.

TOVÁBBI HÍREK