Barion Pixel

Preininger Rozália

Preininger Rozália
Preininger Rozália

Baja és térsége az otthonunk!

Nem hagyhatjuk, hogy hozzá nem értő kezek irányítsák!

Vegyük hát kézbe a sorsunkat!

Hogy ki is Preininger Rozália?

Nő, családanya és politikus.

Utóbbiról hiszem, hogy egyet kell jelentsen az emberséggel, szolgálattal és az igazságért való küzdelemmel.

2019 óta Baja önkormányzat képviselőjeként, egyházügyi és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnokaként én ebben a szellemben végzem a munkámat.

Értetek, veletek dolgozom.

Mindig is jobboldalú érzelmű embernek vallottam magam, így korábban én is csaknem egy évtizeden át a Fidesz sorait erősítettem. Ám az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a párt rég elvesztette gerincét, miközben a lopást és hazugságot törvényesítő elitté alakult. Mára pedig rendszerük épp annyira fojtogatóvá vált, mint ami ellen egykor létrejöttek. Mondom ezt úgy, hogy volt szerencsém megtapasztalni a fojtogató légkört. Kolozsváron nőttem fel, ahonnan a Ceaușescu-rezsim elől menekültem először Budapestre, majd a karrierépítés lehetősége miatt az Egyesült Államokba. Ott ismertem meg bajai születésű, katymári sváb származású férjemet, akinek családja még a háború idején menekült el Magyarországról. A rendszerváltást követően tértünk haza, immáron Bajára, és mivel sajátunk nem lehetett, Erdélyből fogadtunk örökbe egy sajátos nevelési igényű magyar testvérpárt. Nem akarom, hogy nekik vagy az unokáimnak valaha is menekülniük kelljen. Ez hajt, mikor azt mondom, hogy ismét itt az ideje a rendszerváltásnak!

És hogy én milyen országért küzdök?

Alapvető fontosságúnak tartom, hogy felszámoljuk a társadalmat és a gazdaságot behálózó korrupciót, munkahelyeket teremtsünk, javítsunk a közlekedési feltételeken és környezettudatos, egymás iránt szolidáris közösségeket építsünk.

A becsület, a tisztesség és emberség fontosságának családi örökségét, mely átszőtte életem, a közéletben is kamatoztatni kívánom. Hagyományaink és nemzeti örökségünk megőrzésén túl gazdaként és őstermelőként a környezettudatosság megerősítésében látom a jövő zálogát. Országgyűlési képviselőként én Bácskáért, az itt élőkért, és nem egy kiváltságos politikai réteg gazdagodásáért kívánok dolgozni. Azért, hogy mindenkinek érdemi képviselete legyen. Ehhez egy olyan tisztességes ember kell, aki képes kihozni a térségben és annak lakóiban rejlő lehetőségeket. Minden állampolgár megérdemli a tisztességes életkörülményeket, gyermekeink pedig egy szebb jövőt.

Emberség, igazságosság, valódi demokrácia az emberekkel és az emberekért. Ezt csak közös munkával és összefogással tudjuk megvalósítani.

Önök nélkül nem megy!

Ezért kérem, az előválasztáson szavazatukkal támogassanak engem, mint pártfüggetlen jelöltet.

Preininger Rozália képviselő­jelölt
Bács-Kiskun megye 6. választókerület