Barion Pixel

Mészáros Gábor

Mészáros Gábor
Mészáros Gábor

Mészáros Gábor vagyok. Csongrád megyében, Kisteleken születtem, itt élek a családommal, feleségemmel, lányommal és fiammal. Helyben végeztem általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat, majd a Szegedi Tudományegyetemen szereztem történész és tanári diplomát. Jelenleg tanárként dolgozom.

Az egyetem elvégzése után húsz éven keresztül vezettem Kistelek városfejlesztő csapatát. Ez idő alatt több milliárd forint értékű pályázatot adtunk be és nyertünk rájuk támogatásokat, amelyek segítségével számtalan, a kisváros és a térség fejlődését szolgáló projektet valósítottunk meg. Ily módon a gyakorlatban tanultam meg a csapatépítéssel és irányítással párhuzamosan a város- és vidékfejlesztést, a pályázatok előkészítését és lebonyolítását, a projektek és programok megvalósítását, az ezekhez szükséges tanulmányok, koncepciók, helyzetelemzések, stratégiai és operatív programok elkészítését. Megismertem az uniós és a hazai fejlesztési forrásokat, azok elosztási és intézményi rendszerét. Háromszor választottak meg önkormányzati képviselőnek, elnöke voltam a kulturális, majd az oktatási bizottságoknak.

Akik ismernek, tudják, hogy a szívem mindig azért a városért, térségért dobogott és dobog, ahol élek. Szerettem a munkámat, és nagyon jó érzés töltött el, amikor valami újat, az embereknek többletet adó dolgot tudtunk megvalósítani. Egy idő után azonban belassult minden, a városvezetés számára már nem az itt élő emberek életének jobbá tétele volt fontos. Elkezdtünk több szempontból lemaradni más településekhez képest, nem használtunk ki minden lehetőséget a város és lakói érdekében, mert a fideszes vezetés ezt gátolta.

Ezért indultam el 2019 októberében az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként, ahol 1 szavazatkülönbséggel maradtam alul a hivatalos végeredmény szerint. Társaimmal együtt tisztességgel vittük végig a kampányt: nem támadtunk, hanem az általunk elképzelt jövőt vázoltuk fel. Ám a Fidesz-uralomban elveszett a politikai kultúra, a demokratikus gondolkodás. Csak a hatalom megtartása vált fontossá, így ellenséggé váltam, akinek meg kellett tapasztalnia az ezzel együtt járó antidemokratikus eszközök tárházát a választás és a fellebbezések során is. Ebben szerepet vállaltak helyi, választókerületi, megyei fideszes vezetők is. Az utókor majd eldönti, hogy cselekedetük mennyire volt emberséges vagy embertelen, demokratikus vagy antidemokratikus, jogos vagy jogtalan.

Nekünk már nem ezen kell vívódni, hanem menni kell tovább. Azért, hogy ehhez hasonló esetek ne történhessenek meg újra, egy fő feladatunk van: le kell váltani a Fideszt az ország éléről, és az őket képviselő helyi kiskirályokat is. Ezért ismerőseimmel, barátaimmal, hasonló gondolkodású emberekkel a választókerület több településén is megalakítottuk az ellenzéki összefogás csoportokat, Kossuth köröket, amelyekhez egyre többen csatlakoznak. Azért tartunk most előválasztást is, mert meg akarjuk mutatni, hogy mi igenis hiszünk a demokráciában, az emberséges jogállamban. Nem szeretnénk, ha Magyarországot továbbra is az embereket kizsigerelő, a javakat kisajátító, autokratikus vezetés irányítaná.

Többen is indulunk jelöltként az előválasztáson, akik közül Önök fogják kiválasztani, hogy ki legyen az az egy személy, akinek 2022 tavaszán egyesült, közös erővel le kell győznie a fideszes jelöltet. Azt a fideszes jelöltet, aki elfelejtette, hogy az emberek nem azért választották meg, hogy a hatalmat képviselje felettük, hanem azért, hogy szolgálja őket, képviselje érdekeiket.

Mivel egyik pártnak sem voltam és vagyok a tagja, ezért Csongrád megye 3. számú választókörzetében civilként, független jelöltként indulok, hogy azokhoz is eljussak, akik nem valamelyik párthoz kapcsolódóan szeretnék leadni voksukat, azonban egyetértenek az ellenzéki összefogással. A gyakorlatban tanult szakmai tapasztalatomat felhasználva tisztességgel, szorgalommal és alázattal szeretném felvállalni a rám bízott települések képviseletét, az itt élő emberek életének jobbá tételét, megállítva a népesség csökkenésének, a lakosság elköltözésének folyamatát és megvalósítva mindazokat a fejlesztéseket, amelyek a választókerület településein lakók számára gazdagodást hoznak, tisztes megélhetést biztosító munkahelyeket és jobb, modernebb életkörülményeket teremtenek.

Nem vagyok jobb jelölt társaimnál. Hiszem, hogy egyikünk sem jobb a másiknál. Önökre bízzuk a döntést. Egymást támogatva mérettetünk meg és fogadjuk el a választók akaratát. Mert egy a cél: a Fideszt és kormányát le kell váltanunk, és fel kell építenünk a mindenki számára elfogadható, biztonságot nyújtó, erős, igazságos, demokratikus új Magyarországot, mindenki Magyarországát.

Mészáros Gábor
Csongrád-Csanád  megye 3. (Szentes)