Barion Pixel

Elhallgat a Klubrádió a 92,9 MHz-en

A Fővárosi Bíróság 2021. február 9-én elutasította a Klubrádió kérését a frekvencia használatára. Az indoklás szerint a Klubrádió a korábbi kisebb, adminisztratív jellegű jogsértései ügyében nem nyújtott be (időben) fellebbezéseket, így azok jogerőssé váltak. Ez a két jogsértés pedig a médiatörvény szerint alapot adott a Média­tanácsnak, hogy ne hosszabbítsa meg a frekvenciahasználati engedélyt.

A Médiatanács korántsem ilyen rigorózus a kormány­párti médiumokkal, különösen nem a kiegyensúlyozott tájékoztatás terén.

Az interneten tovább működhet ugyan az adó, de a rádiót főleg idősek hallgatták, akik jelentés részben nem használnak internetet.

Az Európai Bizottság már az ítélet másnapján vizsgálatot indított. Az újságírók egyik civil szervezete, a Riporterek Határok Nélkül  ugyancsak tiltakozott a döntés ellen.

Az ellenzéki pártok kiálltak a Klubrádió mellett. Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerint sok esetben a Klubrádió tudta biztosítani azt a nyilvánosságot, amit a szakszervezetek más médiafórumon nem kapnak meg.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarország Mozgalom elnöke ezt írta Facebook-oldalán:

„2018-ban elhallgattatták a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t, a Lánchíd Rádiót is, és a sort végtelenségig lehet folytatni. Mindeközben az állampárti média közel 500 felületét egyetlen, állami pénzekkel kitömött propaganda­gépezetté alakították, ahol az állami csatornákhoz hasonlóan az igazságot elhallgatják, ahova ellenzéki politikusok be sem tehetik a lábukat, nincs nyílt vita és nincs pártatlanság, meg sem hallgatják a másik felet, ellenben a gyűlölet- és hazugságkampányokkal folyamatosan lejáratják a korrupció ellen felszólalókat és családtagjaikat. Ahol Gyurcsánnyal, migránsokkal, melegekkel és cigányokkal riogatnak, miközben Gyurcsányt immár 10 éve ők nem számoltatták el, migránsokat csak ők telepítettek be százezerszám, bűnöző pedofilokat csak ők menekítettek haza és helyeztek szabadlábra, és 10 év alatt egyetlen cigányt tudtak csak  »felzárkóztatni«: Farkas Flóriánt.”

Orbán tökélyre fejlesztett kommunista pártállamát megszenvedik még az eddig rájuk szavazók is. 2022-ben mindannyiunknak együtt kell leváltanunk!

Forrás:

TOVÁBBI HÍREK