Barion Pixel

Dobrev Klára és Karácsony Gergely vezet az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között

A Pulzus Kutató Intézet felmérésében 1000 fős reprezentatív mintában kérdezték meg a 18 éven felülieket, kit tartanának legalkalmasabb ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek 10 felsorolt politikus közül. Több mint ⅓-uk nem tudott/akart válaszolni.

Az első két helyen holtversenyben Karácsony Gergely és Dobrev Klára végzett. Karácsony Gergely jelen állapot szerint nem indul a jelöltségért, Dobrev Klára pedig még nem döntötte el.

A 3. helyre Jakab Péter, a negyedikre Márki-Zay Péter került, a mérési hibahatáron belüli különbséggel. Ők mindketten jelezték, hogy indulnak az előválasztáson, így a jelenlegi állapot szerint közöttük dől majd el a verseny.

Az 5. hely Fekete-Győr Andrásé, a Momentum elnökéé, de a Momentum még nem döntött, hogy őt indítja-e. A többiek jóval kevesebb szavazatot kaptak.

Az első négy/öt jelölt között nem nagy a különbség. Várhatóan az győz majd, aki több szavazót tud majd maga mellé állítani a jelenleg még bizonytalanok közül.

A különböző csoportokon belül (nem, korcsoport, településtípus, iskolai végzettség) az első három helyezett valamelyike vezet.

A felmérésben nem szerepelt Pálinkás József, aki ugyancsak indulni szeretne az előválasztáson.

TOVÁBBI HÍREK