Barion Pixel

Az Orbán-kormány egyáltalán nem bevándorlásellenes!

Tudta? Orbán megállította a népességfogyást!

Sajnos nem születésekkel, hanem évi 50 ezer migráns befogadásával

2019-ben 55 ezer bevándorló (leginkább ukrán és ázsiai migráns) érkezett Magyarországra, kétszer annyi, mint 2016-ban. A kiadott engedélyek száma még ennél is több: az Eurostat kimutatása szerint 2017-ben a magyar állam 117 ezer nem uniós állampolgárnak adott tartózkodási engedélyt, ezzel az összes uniós tagállam közül messze a leggyorsabb ütemű növekedést produkálva. Emlékezetem szerint Orbán mintha azt mondta volna, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni

A tartózkodási engedélyek számának változása %-ban 2016 és 2017 között.
Forrás: Eurostat
Nem Uniós állampolgároknak kiadott tartózkodási engedélyek száma Magyarországon.
Forrás: index.hu

Meglepően kevés figyelmet kapott egy a közelmúltban a Portfolio által publikált elemzés Magyarország legfrissebb demográfiai folyamatairól.

Az elemzést érdemes végigolvasni, érdekfeszítő és tényszerű, jó és rossz hírek egyaránt kiderülnek belőle:

  1. Az utóbbi években szinte megállt hazánk népességcsökkenése – a korábbi évi 30-40 ezres fogyás helyett tavalyelőtt már csak 3000-rel lettünk kevesebben.
  2. Sajnos a magyar lakosság természetes fogyása nem állt meg, mértéke továbbra is évi 40 ezer – igaz, 2000 óta a fogyás állandó, azaz legalább nem gyorsult tovább.
  3. A hazai népesség évi 40 ezres fogyását az utóbbi három évben évi 10 ezerről évi 40 ezerre nőtt bevándorlás ellensúlyozza, és ebből csak 10 ezer a külföldön született magyar.
  4. A magyarok kivándorlása megállt, pontosabban: bár évente 22 ezren továbbra is távoznak (és nem az orbáni orosz-török-kipcsak irányba…), ugyanennyien haza is költöznek.
  5. A Magyarországra költöző évi 88 ezer emberből 55 ezer nem magyar, ami az utóbbi évben megduplázódott, igaz, a vendégmunkások miatt ennek fele évente el is hagyja az országot, azaz kivándorol.
  6. Az 55 ezer beérkező külföldiből 20 ezer ukrán, közel 15 ezer pedig nem Kínából érkező ázsiai (gyaníthatóan nagyrészt török). Ebből 13 ezer ukrán és 10 ezer ázsiai itt is marad, vagy legalábbis ennyi az éves növekményük.
  7. 2020-ra még nincsenek hivatalos eredmények, de várhatóan kevesebb vendégmunkás jött, több magyar költözött haza, és az év végére a járvány miatti halálozásokkal gyorsabban csökkent a népesség.

Eddig a számok, de mi következik ebből?

  • az Orbán-kormány nagyon helyesen az ország legfontosabb kérdésének a népességfogyás leállítását tartja – enélkül leáll a gazdaság, csődbe megy az állam, mert nem lesz adóbevétel, fedezet hiányában nem lesz nyugdíj és egészségügy
  • az Orbán-kormány minden erőfeszítése ellenére a természetes fogyás ugyanannyi, mint 2010 előtt volt, amivel Európában a második legrosszabb helyen állunk (pont ugyanúgy, mint korrupcióban és szegénységben)
  • az Orbán-kormány a munkaerőhiány enyhítésére, a hazai és külföldi nagyvállalatok nyomására évente immár 55 ezer migránst enged be Magyarországra, ennek egy jelentős részét muzulmán országokból, sokmilliárdos állami támogatással – miközben folyamatosan Sorost és azt az ellenzéket támadja bevándorlástámogatással, akik soha egyetlen migránst nem hoztak be – és tudomásom szerint soha nem is akartak…

Az Uniós Ügyészséghez csatlakozás és a kommunista ügynökakták nyilvánosságának elutasítása után a Kaleta- és Szájer-botrány a fideszeseknek is bebizonyította, hogy nemcsak tolvaj és kommunista, de még meleg is a Fideszben van a legtöbb. Aki a tényekkel szembesül, az pedig már arra is rájött, hogy

az Orbán-kormány egyáltalán nem bevándorlásellenes!

Forrás:

TOVÁBBI HÍREK