Barion Pixel

A teljes előválasztás a közös győzelem kulcsa

A Mindenki Magyarországa Mozgalom örömmel vette a Momentum elnökének hasonló nyilatkozatát és maga is csatlakozik a Civil Választási Bizottság javaslataihoz. Meggyőződéssel valljuk, hogy a Fidesz 2022-es leváltásához feltétlenül szükséges:

  1. Előválasztás mind a 106 körzetben: az MMM még januárban elkezdi és folyamatosan fogja bejelenteni az általa támogatott civil és pártjelölteket mind a 106 körzetben. Minden körzetben előválasztáson találjuk meg a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb jelöltet!
  2. A bármely párthoz tartozó és pártoktól független jelöltek megmérettetése az előválasztáson: amennyiben bárkit kizárnánk az előválasztásról, az illető 2022-es indulása értékes szavazatokat venne el a közös ellenzéki jelölttől, ami a Fidesz hatalmon maradását eredményezheti. Senkinek ne lehessen az a kifogása, hogy nem engedték elindulni az előválasztáson!
  3. Három szavazólapos, teljes előválasztás: nemcsak a közös miniszterelnök személyét (kétfordulós előválasztással), és a 106 körzet közös jelöltjeit, de a pártlistás szavazással az összefogás közös listájának összeállítását is segítse az előválasztás! Ezáltal a pártok tényleges erőviszonyai, az általuk mozgósítani képes választópolgárok száma lehet képviseletük alapja a leendő parlamentben (valamint csak ez garantálja közöttük a valódi versenyt, a 22-es győzelemhez kritikus mozgósítást).

Csak a teljes, minden párt és civil előtt nyitott, a valódi támogatottságot objektíven megmutató előválasztással lehet elérni valamennyi rendszerváltó magyar teljes összefogását a 22-es közös győzelem érdekében.

A 2022-es győzelem érdekében:

  • 2021 első félévében legyen az előválasztás
  • Január végétől folyamatosan mind a 106 körzetben megnevezzük az általunk támogatott jelölteket
  • Legyen teljes előválasztás: a miniszterelnök- és egyéni képviselőjelöltek mellett a közös lista összeállítását segítő pártlistás szavazás is
  • Az előválasztáson a pártonkívüliek és minden párt minden jelöltje induljon, közülük a győztes legyen a körzet közös ellenzéki jelöltje.

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook-oldala.

TOVÁBBI HÍREK