Barion Pixel

ZUGLÓ: A KORMÁNYVÁLTÁS MOST KEZDŐDIK

A kormányváltás most kezdődik címmel utcafórumot tartott Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő 2021. július 3-án, szombaton Zuglóban.

A fórumon Márki-Zay Péter kiemelte:

 1. Csak a tisztesség számít!
  Ma a Fidesz szándékosan igyekszik úgy beállítani, mintha minden nemzeti elkötelezettségű, keresztény ember a Fidesz támogatója lenne és az ellenzék az mind balliberális, nemzettagadó, ateista, globalista, Soros-bérenc, meleg, zsidó, cigány lenne. Nincs olyan cikk például a vásárhelyi fidesz-sajtóban, ahol a nevem elé ne írnák oda, hogy balliberális. De ez akkora hazugság, hogy a vásárhelyiek is csak nevetnek rajta.
  Nem az számít ki a jobboldali vagy baloldali, az számít, hogy ki a tiszteséges és ki a tolvaj. Csak ez számít!
 2. Vissza kell állítani a demokráciát!
  Ma a legfontosabb probléma Magyarországon a lopás. 2010-ben a Fidesz azt ígérte, hogy aki belenyúl a közösbe, annak levágják a kezét. Nem tudom hány félkarú rabló rohangál a parlamentben.
  Ma a politikusoknak legfontosabb célja, nem az, hogy Önöknek jó legyen, hanem hogy megtömjék a saját zsebüket. Ezért ezek az emberek mindenre képesek, hogy hatalmon maradjanak.
 3. Felszámolják a sajtószabadságot, felszámolják a demokráciát.
  A demokráciát valamiért mindig csak az ellenzék tartja fontosnak, amikor valaki kormányra kerül, már nem olyan fontos neki a demokrácia. Ez teljesen természetes. De éppen ezért kell az alkotmányban olyan fékeket és ellensúlyokat beállítani, hogy ha valaki hatalmon van se sajátíthassa ki a hatalmat.
 4. A győzelem receptje
  Magyarországon ma a választókat három csoportba oszthatjuk.
  Van egyharmad Fideszes, akiknek mindegy, akárhány Szájer leereszkedhet az ereszcsatornán, akárhány Mészáros megelőzheti Zuckerberget a gazdagsági listán, akárhány pedofil nagykövetet hazamenekíthetnek Peruból, akárhány tízezres focimeccset szervezhetnek a legnagyobb járvány idején, akármennyit lophatnak a Sinopharm vakcinából – ők akkor is a Fideszre fognak szavazni.
  Van egyharmad ellenzéki – aki tudja, hogy ezek elvették a trafikokat, beoltottak Sinopharmmal, nem szimpatikus, hogy Mészáros verseny nélkül nyeri a tendereket, és bárki legyen, akár egy tolvajt is megszavaznak, csak ne legyen fideszes.
  Ezt a választást sajnos egy harmadik harmad fogja eldönteni. Ők nem hajlandóak a nagy tolvajokat kis tolvajokra cserélni. Akik csak akkor mennek el a választásra, ha azt látják, hogy van egy hiteles, tisztességes, becsületes alternatíva. Ha nem csak az elmúlt 11 év rablóit, hanem az elmúlt 30 év rablóit cseréljük le.
  Csak akkor van esélyünk ha ezt az utóbbi harmadot megszólítjuk és meggyőzzük őket, hogy minket támogassanak.
  Honnan tudom én ezt? Onnan, hogy Hódmezővásárhelyen MÖGCSINÁLTUK!

TOVÁBBI HÍREK