Választási segédlet

Választási tennivalók és határidők a 2019-es őszi, önkormányzati kampányhoz

A jogszabály által meghatározott, valamint az ajánlott nyomtatványok megtalálhatók itt: https://www.valasztas.hu/helyi-onkormanyzati-valasztasok1

Határidőkről, egyebekről is lehet tájékozódni a www.valasztas.hu oldalon

Tennivalók

  1. Jelölő szervezet

A jelölő szervezetet be kell jelenteni. Ezt az MMM központ elvégezte a P3 nyomtatványon. Aláíró: Márki-Zay Péter Elnök vagy általános meghatalmazottként Vékás Sándor Operatív Igazgató

Választási eljárásban az MMM részéről eljárásra jogosult személy meghatalmazása ezen a nyomtatványon eszközölhető: itt.

Meghatalmazást Vékás Sándor Operatív Igazgató állít ki a területi koordinátoroknak, amelyet a koordinátorok – ugyanezen nyomtatvánnyal – tovább delegálhatnak.

  1. Egyéni jelölt

Az egyéni, körzetben vagy kislistán induló jelöltet be kell jelenteni. Ehhez az E2 nyomtatványt jelöltenként kell kitölteni és a jelölt mellett MINDEN jelölő szervezet (legfeljebb 7db) meghatalmazottjának alá kell írnia. A bejelentőhöz csatolni kell az előző pontbeli meghatalmazást.

Egyéni jelöltek ajánlóív igényléséhez pedig ezt az A4  jelű nyomtatványt kell használni. Legfeljebb 8 átvevő személy nevezhető meg és MINDEN jelölő szervezet (legfeljebb 7db) meghatalmazottjának alá kell írnia.

FONTOS, hogy az ajánlóívekkel pontosan el kell számolni! Akkor is le kell adni, ha egyetlen aláírás sem került rá! Azt javasoljuk, hogy vezessetek egybelső nyilvántartást az átvett ívek sorszáma alapján arról, kinél melyik ívek vannak és a többi jelölő szervezettel előre állapodjatok meg, ki és mikor gyűjti vissza azokat leadás előtt.

Az íveket leghamarabb a jelölt bejelentésével egyidőben, augusztus 23-án lehet kérni (érdemes előre bejelentkezni a helyi választási irodánál). Szeptember 9-ig tart az ajánlási időszak, aznapig le kell adni az íveket – de nem érdemes „kicentizni” a leadást.

  1. Települési lista

Települési lista bejelentése az L5 nyomtatványon történik. Listán lévő személy adatlapja az SZ4. Ezeket nyomtatványokat a jelölt mellett MINDEN jelölő szervezet (legfeljebb 7db) meghatalmazottjának alá kell írnia.

  1. Megyei lista

Megyei listás ajánlóív igényléséhez –ezt az A5 jelű nyomtatványt kell használni. Legfeljebb 8 átvevő személy nevezhető meg és MINDEN jelölő szervezet (legfeljebb 7db) meghatalmazottjának alá kell írnia.

  1. Választási bizottság

Személy jelölése területi választási bizottságba ezzelhelyi választási bizottságba pedig ezzel a dokumentummal igényelhető. A dokumentumot a jelölő szervezet meghatalmazottjának és a jelölést vállalónak is alá kell írnia.

  1. Szavazatszámláló bizottság

Szavazatszámláló bizottság tagját ezzel a nyomtatvánnyal kell megbízni. Érdemes egyeztetni a többi jelölő szervezettel, hogy minden szavazókörbe jusson legalább egy számlálóbiztos! A jelöltek által delegált tagnak _nem kötelező_ az adott településen laknia (Ve 17., 28. par.) ; elegendő, ha van választójoga és nem jelölt, illetve nem hivatásos katona vagy képviselő (illetve pár egyéb kivétel is van, ld a Ve 18. paragrafusát).

Minden egyéb kérdéssel keressétek a kampánystábot: kampany@mindenkimagyarorszaga.hu címen!

MMM vektoros logók és arculati elemek

Plakátokra, szórólapokra, Facebookra, weboldalakra az alábbi linken elérhető MMM logókat használhatjátok. Az .ai kitejesztésű állományok vektoros logók, azaz nagyíthatók akármekkorára.

Arculati elemek letölthetők innen.