Barion Pixel

Üveges Gábor

Üveges Gábor
Üveges Gábor

Politológus, tanár, politikus, Hernádszentandrás polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító tagja.

1980-ban Kazincbarcikán született, 1990-től Hernádszentandráson él. Nős, két gyermek édesapja.

Az encsi Váci Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd ezt követően angol nyelvet tanult Londonban. 2004-ben a Miskolci Egyetemen diplomázott politológia szakon, s ugyanitt középiskolai tanári, és EU-szakértői képesítést is szerzett.

2002 és 2006 között Hernádszentandrás alpolgármestere, 2004-től az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány elnöke, 2006-tól – immár harmadik ciklusában járva – Hernádszentandrás polgármestere. 2010-től az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás elnök-helyettese.

BioSzentandrás – mint egy komplex térségi ökológiai gazdálkodási és szolgáltatási rendszer – ötletgazdája és létrehozója. A kezdeményezés 2013-ban Párizsban elnyerte az Európai Territoria Innovációs Díjat, 2015-ben pedig egyedüli magyarként bekerült a legjobb 16 közé az Európai Beruházási Bank által meghirdetett “szociális innovációk európai versenyén” Milánóban.

2017-től 2018. június 8-i kilépéséig az Új Kezdet Párt tagja és választmányi elnöke. Számos hazai és nemzetközi konferencia előadója, önkormányzati és vidékfejlesztési tervezés szakmai tanácsadója.