Barion Pixel

Újabb 18 jelöltet támogat az MMM az előválasztáson

Újabb 18 ellenzéki jelöltet támogat a Mindenki Magyarországa Mozgalom az előválasztáson – jelentette be Márki-Zay Péter a szervezet elnöke és miniszterelnök-jelöltje online sajtótákoztatóján. A cél, hogy szinte minden körzetben legyen saját vagy támogatott jelöltje a mozgalomnak az őszi előválasztáson.

„A most bejelentett 18 jelölt valamelyik ellenzéki párt színeiben indul az előválasztáson, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig a támogatásáról szeretné őket biztosítani. Meg vagyunk győződve, hogy az adott körzetben ők a legalkalmasabbak arra, hogy a 2022-es választásokon legyőzzék a Fidesz jelöltjeit. Emellett egyrészt gesztust szeretnénk gyakorolni egy-egy párt vezető politikusa felé, másrészt szeretnénk elismerni a kiemelkedő közéleti munkásságot végzőket” – mondta Márki-Zay Péter.

A most bejelentett 18 jelölttel negyvenre emelkedett azok száma, akiket valamelyik ellenzéki párt indulójaként a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat az előválasztáson. A mozgalom saját színeiben mintegy húsz jelölt indult el eddig. A következő hetekben több mint kéttucat újabb induló bejelentését tervezi a szervezet. A cél, hogy szinte mindegyik körzetben legyen MMM-es, vagy a mozgalom által támogatott jelölt az előválasztáson.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatott jelöltjei között az ellenzéki összefogás mindegyik pártjából vannak indulók.

Az újonnan bejelentett 18 képviselő között van egyebek mellett Kálmán Olga a DK elnökségi tagja, Tordai Bence a Párbeszéd szóvivője, Varjú László a DK alelnöke, Ander Balázs a Jobbik alelnöke, Bősz Anett a Liberálisok elnöke, Schmuck Erzsébet az LMP társelnöke, Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke, valamint Orosz Anna Újbuda Momentumos polgármestere.

Nemcsak politikailag sokszínű a támogatott jelöltek sora, de földrajzilag is: a pénteken bejelentett 18 induló között van békéscsabai, gyulai, kalocsai, dunaújvárosi, karcagi, komáromi, marcali, tapolcai és budapesti is. 


A Mindenki Magyarországa Mozgalom által pénteken bejelentett támogatott jelöltek listája az alábbiakban olvasható:

VÁLASZTÓKERÜLETTELEPÜLÉSJELÖLT
21. Bács-Kiskun megyei 3. OEVKKalocsaMagóné Tóth Gyöngyi
29. Békés megyei 1. OEVKBékéscsabaStummer János
31. Békés megyei 3. OEVKGyulaMikóné Hirth Beáta
2. Budapesti 2. OEVKXI.kerületOrosz Anna
4. Budapesti 4. OEVKII-III. kerületTordai Bence & Kálmán Olga
10. Budapesti 10. OEVKIII. kerületSzabó Tímea
11. Budapesti 11. OEVKIV. kerületVarjú László
14. Budapesti 14. OEVKXVII. kerületSzilágyi György
15. Budapesti 15. OEVKXVIII.kerületKunhalmi Ágnes
47. Fejér megyei 4. OEVKDunaújvárosKáló Gergely
65. Jász-Nagykun-Szolnok megyei 3. OEVKKarcagLukács László György
69. Komárom-Esztergom megyei 3. OEVKKomáromNemes Andrea
72. Pest megyei 1. OEVKÉrd, DiósdBősz Anett
80. Pest megyei 9. OEVKNagykátaSchmuck Erzsébet
85. Somogy megyei 2. OEVKBarcsAnder Balázs
86. Somogy megyei 3. OEVKMarcaliSteinmetz Ádám
102. Veszprém megyei 3. OEVKTapolcaRig Lajos

TOVÁBBI HÍREK