Barion Pixel

Teljes ellenzéki együttműködés Budapesten a XVIII. kerületben is

Pestszentlőrincen, azaz a XVIII. kerületben, tegnap sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy

  • az MSZP
  • a DK
  • a MOMENTUM
  • a PÁRBESZÉD
  • a JOBBIK
  • az LMP
  • a MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM
  • és a XVIII. KERÜLETI POLGÁROK EGYESÜLETE

támogatásával 14 képviselőjelöltet küldenek harcba az őszi önkormányzati választásokra, azért mert a Fidesz-KDNP-s vezetés alatt a kerület visszafejlődött.

Szaniszló Sándor a XVIII. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltjeként az Üllői, a Nagykőrösi és a Gyömrői út felújítását, a Cséry-telep rekultivációját, illetve az 50-es villamos korszerűsítését ígérte.

Az elmúlt hónapokban elkészült egy kerületi „minimál választási program”, amely minden, a közjót szolgáló fontos szempontot tartalmaz – fogalmazott. Hozzátette, ennek megvalósításában tizennégy „tisztességes és a körzetükért elkötelezett” ellenzéki önkormányzati képviselőjelölt segíti, akik „úgy fognak küzdeni ezért a városért, hogy az példaként szolgáljon mindenki számára és példaként szolgálhatott volna a mostani kormánypárti képviselőknek is”.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) képviseletében Kaltenbach Jenő arról beszélt, hogy ha a szervezetek által szorgalmazott összefogás korábban létrejön, akkor „nem lopná szét az országot egy egypártrendszerű, minden hatalmat a kezében összpontosító párt”. Egyúttal jelezte: a Fidesz szavazóira is szeretnék „kiterjeszteni a vonzerejüket”, hogy ők a jövőben – tévedésüket belátva – rájöjjenek arra, hogy létezik más alternatíva.

Az MMM kerületi elnöke Kassai Dániel képviselőjelöltként szintén megméreti magát az őszi önkormányzati választásokon. Mint mondta “elég csak ránézni az Üllői úton a kihalt üzletekre, vagy végig zötyögni a 200-as busszal a Gyömrői úton és máris szembetűnő, hogy sok-sok éven keresztül nem történt érdemi előrelépés a kerület életében. Ezen változtatni kell, ezért is fogjuk ősszel leváltani a jelenlegi vezetést.” – tette hozzá.

TOVÁBBI HÍREK