Barion Pixel

SÁPI MÓNIKA

BEMUTATKOZÁS

Dr. Sápi Mónika vagyok, 50 éves vásárosnaményi lakos. Szociálpedagógus és jogász végzettséggel rendelkezem. 2013-ban elváltam, két gyermek édesanyja vagyok: Loretta 28 éves, négy éve Németországban él – már van egy unokám is – Dominik pedig 23 éves. A kilencvenes évektől dolgoztam zongoraoktatóként a helyi Művelődési Központban, képesítés nélküli pedagógusként Gulácson majd Lónyán és családgondozóként a Gyermek – és Ifjúságvédő Intézetnél. 2001-től-2010-ig eszperantó nyelvet oktattam saját nyelviskolámban. 2010 -2015 között a Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás irodavezetője voltam. Projektmenedzserként és projektíróként szintén dolgoztam a Társulásnak. 2015-től vállalkozásom vezetésével foglalkozok, mely vendéglátással és rendezvényszervezéssel, hang-fény-színpadtechnikával foglalkozik. Sok éves menedzselési, koordináló, szervező és vezetői tapasztalattal rendelkezem. Életem során volt, hogy az egyéni, máskor a team munkáé volt a főszerep. A művészetek iránt fogékony vagyok, zenetagozatos gimnáziumban érettségiztem, 12 évig tanultam zongorázni, szeretek énekelni. Pszichológiai, szociálpszichológiai tanulmányaim nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a körülöttem élőkkel harmonikus kapcsolatot alakítsak ki. Az olykor embert próbáló nehézségek, akadályok amelyekkel találkoztam kitartásomat, munkabírásomat erősítették, gondolkodásmódomat, értékrendemet formálták. A társadalomtól, az emberektől kapott pozitív visszajelzések pedig megerősítettek abban, hogy sikerre lehet vinni bármit, ami jó ügyet szolgál. Lendületes, céltudatos, határozott embernek vallom magamat.

KÖZÉLETI TAPASZTALAT

A 2001-es beregi árvíz idején tevékenyen részt vettem a védelmi munkákban, az adománygyűjtésben, valamint a saját gyűjtésű adományok szétosztásában. 2010-ben a JOBBIK felkérésére elindultam a helyhatósági választásokon. Három jelölt szállt harcba a polgármesteri székért: az SZDSZ-es regnáló polgármester Jüttner Csaba, a Fidesz színeiben induló ma is polgármester Filep Sándor és jómagam. Akkor, pusztán matematikai indokból a pártom, a JOBBIK visszaléptetett az indulástól, hogy a jobb oldali szavazókat ne osszuk meg és leváltsuk a baloldalt. Soha nem voltam egy megalkuvó ember, akkor sem. Azonban a párt tudatosította velem, mivel nem független jelöltként indultam el a választáson, így nem én döntök arról, maradok-e jelölt vagy sem, ezért kifejezett akaratommal ellentétesen – ugyanis azt kértem, lépjen vissza a Fideszes jelölt és csak én induljak el a baloldali jelölttel szemben – vissza kellett lépnem. Sajnos, erre a “pártom” már nem így emlékszik… Körülbelül 3-4 hónapig maradtam párttag. A Beregi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás irodavezetője lettem. Mivel a kistérség vezetőjeként és projektmenedzserként a Társulás 27 településének polgármestereivel, vezetőivel nagyon jó kapcsolatot építettem ki, négy évig kitartott mellettem a Tanács, egyik alkalommal sem bírta a Társulási Tanácsot rávenni arra a Fidesz, hogy eltávolítsanak a pozíciómból. 2014-ben azonban fondorlatos módon sikerre vitték az elhatározásukat. Azóta egy társas vállalkozást vezetek, mivel állami szektorban nem hagynak érvényesülni. Minden téren ellehetetlenítettek. Egy ideig próbálkoztam jegyzői és más vezetői állások megpályázásával, még 60 km-es körzetben is, 5-6 eset után rájöttem, teljesen felesleges erőfeszítés. Akárhová beadtam a pályázatomat, mindig “megtudták” és nem lehettem nyertes.

EZÉRT DOLGOZOM A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

A 2014-es , de legfőképpen a 2018-as választási kudarc az, amit a mai napi képtelen vagyok feldolgozni.
2018-ban bár már nem voltam párttag, de a szívemmel mindig is a Jobbik felé húztam. Vona Gáborral több alkalommal is találkoztam, beszélgettem. Elhittem, hogy le lehet váltani ezt a korrupt, velejéig romlott Fideszes kormányt és az összes oligarchával együtt végleg ki lehet őket takarítani a közéletből.
Akkor, amikor a választási vereség után a százezres tömeg végigvonult békésen Budapest utcáin egészen a Kossuth térig én is velük vonultam. Büszkén, tele nemzeti öntudattal.
Vártam a csodát, vártam, hogy valami történni fog akkor, százezer társammal együtt, de nem történt semmi.
2018-ban arra biztattam minden ellenzéki ismerős képviselő jelöltet, hogy egyezzenek meg, fogjanak össze, mert másképpen nem fog menni…
Igazam lett.
Felismertem, hogy lehetsz ma bármilyen jó szakember, ha nem vagy elkötelezett Fideszes, semmit nem érhetsz el a szakmádban.
Ma amikor írhatsz bármilyen pályázatot, ha nem vagy fideszes, nem nyerhetsz egy fillért sem.
Ma, amikor nyíltan nem mondhatsz véleményt, mert akkor kirúgnak a munkahelyedről, és ma amikor a szomszédod szemlesütve, a barátok meg elfordulva mennek el melletted, mert nem vagy fideszes, akkor azt mondom ez így nem mehet tovább, elég volt.
Itt tenni kell valamit, de nem neki, hanem neki és NEKEM!
Ma amikor egy gázszerelő milliárdos bizniszeket csinálhat, ma amikor bármit meg lehet úszni ami törvénytelen, ha az elkövető fideszes, úgy érzem az én hibám, az én felelősségem is.
Mert mindannyian felelősök vagyunk azért, hogy Orbán Viktor, a családja, üzlettársai, haveri bandája ezt ma megtehetik velünk.
Minden tudásommal, erőmmel azon szeretnék dolgozni, hogy erről a tévútról végre visszavezessük Magyarországot és a magyar embereket oda, ahol lenniük kellene. Hogy élhető, tisztességes, nyugodt, kiegyensúlyozott, kiszámítható életet élhessenek a családok, az egyedülállók, idősek és gyermekek egyaránt.
Mert minden magyar ember megérdemli.

EZT TESZEM A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

A 2022-es választás után, parlamenti munkám során az itt élők érdekében minden tudásommal a térség felemelkedése érdekében fogok dolgozni.
A tevékeny részt vállalás számomra nem azt jelenti, hogy egy-egy falunap alkalmából megjelenek, és a színpadon pár monológot elmondok, mint manapság szokás. Szükségszerű, ezért megteremtem az igazi, valós párbeszédet a településvezetőkkel és az intézményvezetőkkel, az itt élő emberekkel.
Jelenleg például nincs fogadóórája az országgyűlési képviselőnknek, azaz nincs lehetőség arra, hogy közvetlenül értekezzen a választó a képviselőjével.

Az országban élen járunk a szegénységben, a munkanélküliség óriási terhet ró a térségünkre, így keményen fel fogok lépni a hátrányos helyzetű térségünk érdekében, ha munkahelyteremtésről, oktatásról, egészségügyről van szó.
A szociális intézkedéseket is újratárgyalását fogom szorgalmazni, új lehetőségeket fogok keresni a térségre különösen jellemző közmunka kiváltására.
Az ukrán nyugdíj biznisz felszámolásában élharcosként szeretnék részt venni.
A térségben élők egészségügyi ellátáshoz való hozzájutása ugyanolyan fontos mint más nagyvárosban élőké, így az itt élők egészségügyi ellátása, a térség két kórházának funkcionális javítása, felújítása, a betegellátás színvonalának javítása, az orvosok megtartása különösen érzékenyen érint.
Rengeteg a feladat, rengeteg a kihívás. Ebben a társégben látványos eredményeket lehet elérni, hiszen semmi nincs. Az országban élen járunk a szegénységben, a munkanélküliség óriási terhet ró a térségünkre, így keményen fel fogok lépni a hátrányos helyzetű térségünk érdekében, ha munkahelyteremtésről, oktatásról, egészségügyről van szó.
A szociális intézkedéseket is újratárgyalását fogom szorgalmazni, új lehetőségeket fogok keresni a térségre különösen jellemző közmunka kiváltására.
Az ukrán nyugdíj biznisz felszámolásában élharcosként szeretnék részt venni.
A térségben élők egészségügyi ellátáshoz való hozzájutása ugyanolyan fontos mint más nagyvárosban élőké, így az itt élők egészségügyi ellátása, a térség két kórházának funkcionális javítása, felújítása, a betegellátás színvonalának javítása, az orvosok megtartása különösen érzékenyen érint.
Rengeteg a feladat, rengeteg a kihívás. Ebben a társégben látványos eredményeket lehet elérni, hiszen semmi nincs. Jómagam biztosíték vagyok arra, hogy amit eltervezek, azt el is érem.
Kérem, hogy az előválasztáson szavazzon rám. Jómagam biztosíték vagyok arra, hogy amit eltervezek, azt el is érem.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

FACEBOOK