Barion Pixel

Ne a politika döntsön a vakcinák engedélyezéséről!

A hat ellenzéki párt azt követeli, hogy politikai megfontolások helyett továbbra is szakmai szempontok döntsenek az oltások engedélyezéséről.

  • Az ellenzéki választási szövetség pártjai arra szólítják fel a kormányt, hogy vonja vissza a 19/2021. kormányrendeletet, és az OGYÉI szakmai vizsgálata nélkül ne lehessen vakcinát engedélyezni Magyarországon. A vakcinák engedélyezése nem lehet politikai kérdés, így az oltóanyagok felhasználhatóságáról nem politikusoknak, hanem szakembereknek kell dönteniük.

    Ha az engedélyeztetés során alkalmazott szigorú szabályokon könnyítenek, azzal az egész bizonyítékokon alapuló orvoslást hazudtolják meg, és növelik a tudománnyal és a védőoltással szembeni bizalmatlanságot.

  • A hosszú évek során kialakult protokollokat gyorsítani lehet, de annak megkerülése, kiiktatása komoly kockázatokkal járhat, ezért az ellenzéki pártok határozottan elítélik akár a COVID elleni vakcinának, akár bármilyen egyéb gyógyszernek az ilyen módon történő engedélyezését.
  • Az ellenzék garanciákat vár arra is, hogy a szabad vakcinaválasztás valóban megvalósul, és ez már alapvetően részét képezi az – eddig csak prioritási listának nevezhető – oltási tervnek. Erre azért is kiemelt szükség van, mert a kormányzat orosz és kínai vakcinákkal kapcsolatos kommunikációs zűrzavara csökkenti az orosz, kínai vakcinák lakossági elfogadottságát.
  • Az ellenzéki pártok emellett arra kérnek mindenkit, hogy bízzanak a tudományban, bízzanak a tudósokban, és továbbra is tartsák be a maszkviselési és távolságtartási szabályokat.

DK
Jobbik
LMP
MSZP
Momentum
Párbeszéd

Forrás: Facebook

TOVÁBBI HÍREK