Barion Pixel

Márki-Zay Péter karácsonyi üdvözlete

Tisztelt támogatónk! Kedves tagunk, tagjelöltünk! Kedves Mindenki!

Egy évvel ezelőtt azzal a céllal indítottuk mozgalmunkat, hogy a 2019 őszi önkormányzati választásokon megvalósuljon a teljes ellenzéki összefogás, minden településen találjunk egy hiteles polgármester-jelöltet és az egyéni választókörzetekben is egy közös jelölt induljon. Az októberi eredmények ÁTTÖRÉST JELENTETTEK A NER TÖRTÉNETÉBEN, először ért el komoly sikert az ellenzék – a recept működött. Különösen nagy jelentőségű volt a jászberényi megismételt választás, ahol a felbőszített polgárok bebizonyították, hogy a kétharmaddal uralkodó, hatalmával rendszeresen visszaélő Fidesznek legfeljebb egyharmados támogatottsága van.

Az MMM szerepe a sikerben településről településre változott, ahogy az eredmények is – sajnos sok nagyvárosban nem jött létre az összefogás, másutt egy-egy jelölő-szervezet emberei árulásukkal biztosították a korrupt rendszer hatalmon maradását újabb öt évre. A Kossuth körök több ezer aktivistával vettek részt az ellenzék megszervezésében, plakátolásban, pultozásban, közösségi média-tevékenységben és szavazatszámlálásban, erős közösségek formálódtak és komoly tapasztalatok halmozódtak fel. Az összességében sikeres 2019-es év után jogosan kérdezik: hogyan tovább?

A hirtelen megszaporodott ellenzéki vezetésű városok nagy lehetőséget adtak nekünk, de nagy a felelősségünk is. Amennyiben ugyanis az összefogott ellenzék nem tudja bebizonyítani a magyar polgároknak, hogy tisztábban, átláthatóbban, hatékonyan és korrupciómentesen képes vezetni egy közösséget, valóban modern, demokratikus és jogállami elvek szerint, ha a választópolgárok jelentős részét elriasztjuk a 2010-ben egyszer már kétharmaddal leváltott politikusok visszatérésével, akkor az októberi győzelem egyszeri fellángolás marad és a Fidesz 2022-ben újra kétharmados győzelmet arat. A Kossuth körök feladata tehát elsősorban az, hogy ez ne következzen be, a megszerzett önkormányzatok tisztán és hatékonyan működjenek, a megszervezett ellenzéki összefogás ne essen szét. Mutassuk meg, hogy városainkban a béke és szeretet mellett a szabadság és a becsület uralkodik, egymástól is tanulva, önkéntes programok szervezésével építsük fel az adakozás, a szolidaritás, a szakértelem és becsület kultúráját minden településen!

A Mindenki Magyarországa Mozgalom 2022-ben is a pártok és civilek összefogásában látja a siker receptjét, továbbra sem lesz versenytársa a pártoknak ugyanakkor közös otthont ad a különböző pártok tagjainak. Amennyiben a Fidesz törvényalkotással ellehetetleníti a pártok koalíciójának indulását az országgyűlési választáson és az egyetlen megoldás egy közös, választási pártban történő összefogás lesz, az MMM akkor is örömmel fog segíteni az összefogott ellenzéknek, egyformán viszonyulva valamennyi párthoz, hiszen Kossuth köreinkben valamennyi párt tagjai és szimpatizánsai jelen vannak, jelen lehetnek.

Közös felelősségünk ugyanakkor, hogy a pártok közötti természetes rivalizálás ne vezessen a 2018-ashoz hasonló közös bukáshoz. Ne hagyjuk, hogy egymás ellen több jelölt induljon a 106 választókörzet bármelyikében, ahogy azt se fogadjuk el, hogy a pártok közötti alkukban, a helyi választópolgárok megkérdezése nélkül dőljön el a helyi jelölt személye. A Kossuth körökben továbbra is legyenek ott minden ellenzéki párt helyi képviselői, vezetői, velük egyetértésben kell megtalálni a közös ellenzék győzelemre legesélyesebb jelöltjét. Konszenzus hiányában a 2019-es sikeres innovációt az Előválasztást favorizáljuk. Az októberi választáson bebizonyosodott, hogy a legnagyobb esélye mindenütt egy jobb- és baloldaliaknak is elfogadható, hiteles és ismert helyi civil jelöltnek van – kérem ezért a Kossuth körök tagjait, hogy máris kezdjék el a legesélyesebb jelöltek kiválasztását és felkészítését, ismertségének felépítését, természetesen a pártokkal együttműködve, de ne a pártérdekek, hanem a közös ellenzéki érdekek mentén.

Ne felejtsük el: októberben a pártok önmagukban sehol nem győztek, mindenütt az új, egységes ellenzék győzött a pártok összefogásával és hiteles helyi jelöltekkel. Természetesen azokról a településekről sem feledkezhetünk meg, ahol egy jó csapat és hiteles jelölt mellett is elmaradt a győzelem, a közösség felépítése itt is fél sikernek számít és komoly reményeket ad egy sikeres 2022-es kampányra. Akik egyszer megfogtuk egymás kezét, ne engedjük el!

Az MMM szervezeti megújulása máris folyamatban van, az elmúlt év adósságait pótoljuk az Alapszabályunk, Szervezeti és Működési Szabályzatunk, tagsági viszonyaink és tagdíjnyilvántartásunk rendezésével, valamint a vezetőség személyi megújításával ráfordulunk az új célunkra: 2022-ben szabadítsuk fel Magyarországot, legyen közös hazánk végre egy európai demokratikus jogállam!

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökeként szeretném megköszönni egész éves munkájukat, kitartásukat, egyben áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok!

Márki-Zay Péter – az MMM elnöke

 

 

 

 

 

Támogatni szeretném a Mozgalmat

Be szeretnék lépni az MMM-be

TOVÁBBI HÍREK