Barion Pixel

Márki-Zay Péter: Az MMM szerepe a 2019-es önkormányzati választáson

Tegnapi első hírlevelünkben egy apró, de fontos részt kell pontosítanunk. A helyi civilek, azaz a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület és a Szolnoki Többség Egyesület illetve a Momentum és a Jobbik polgármester-jelöltjeként bemutatott Lukácsi Katalin az MMM elnökségi tagja, DE NEM AZ MMM JELÖLTJE. Az MMM ugyanis minden településen az ellenzék teljes összefogását sürgeti, míg Szolnokon a baloldali pártok Radócz Zoltán támogatását jelezték. Az MMM elnöksége és maga Lukácsi Katalin is mindent megtesz azért, hogy egyetlen közös jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével szemben, ennek érdekében a tárgyalásos megegyezés, az előválasztás vagy egy reprezentatív kutatáson alapuló döntés lehetőségét is felajánlotta a helyi ellenzéki pártoknak. Fontos hangsúlyozni, hogy az érintettek semmilyen korábbi megállapodást nem rúgtak fel, hisz sem a civil szervezetek, sem a Jobbik országos szervezete, sem a helyi tagsága, sem a Momentum soha nem fogadta el Radócz Zoltánt hiteles ellenzéki jelöltnek, ugyanúgy, ahogy a baloldali pártok sem fogadták el Lukácsi Katalin jelölését. Reméljük, hogy a szolnoki civil ellenzékiek és az érintett pártok hamarosan megegyeznek egyetlen közös jelöltben, akit az MMM is támogatni fog.

A bejelentés elérhető a Facebookon itt.

A sajtóban megsokasodott támadások az MMM és annak vezető személyiségei nyilvánvalóan az ellenzéki összefogások szétverését szolgálják, a bal- és jobboldali ellenzékiek egymás ellen fordítása ugyanis a NER továbbélésének záloga. Az MMM elnökségében és tagságában meghatározó a baloldali, liberális, és konzervatív értékrendű emberek együttműködése a Fidesz korrupt rendszerének, az új pártállamnak a lebontása érdekében. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy az összefogást mindenáron megakadályozni szándékozó hatalom nemcsak a kormánypárti, de az ellenzéki sajtóban is megjelentet hamis híreket mozgalmunk lejáratására, ahogy egyes ellenzéki politikusokat is bevetnek ennek érdekében. A NER határai sajnos nem a Fidesz és az ellenzék között húzódnak, árulók ugyanis szinte valamennyi pártban találhatóak, ők a gyakorlatban a Fidesz érdekében akadályozzák a megegyezéseket. Bár az utóbbi másfél a Fidesz évben folyamatosan szerez egyre nagyobb befolyást az irányítást az ellenzéki sajtóban, akár csak egyes újságírókon vagy szerkesztőkön keresztül, ugyanakkor elindult az ellenzék megtisztulása is, mely a későbbi együttműködést erősíteni fogja (Szanyi Tiborék felfüggesztése az MSZP-ben ennek a rendkívül biztató folyamatnak a kezdete lehet).

Az MMM hitet tesz amellett, hogy valamennyi ellenzéki pártban rengeteg tisztességes magyar hazafi dolgozik egy közös nemzeti minimumra alapozott rendszerváltás érdekében. Amennyiben az árulóktól megszabadított ellenzékiek valamennyien összefogunk, még ebben az igazságtalan választási rendszerben, egyoldalú médiaviszonyok mellett is kétharmadot szerezhet az ellenzéki 52% a tavaly áprilisi fideszes 48%-kal szemben. A választások tisztaságának szervezett ellenőrzését, a kormánypropagandát cáfoló valóság eljuttatását a vidéki magyarok millióihoz, egy hiteles emberekből álló kormánynévsort és rendszerváltó kormányprogramot építünk fel 2022-re, egy minden településre kiterjedő aktivista-hálózattal (Kossuth Körök) és minden körzetben egyetlen közös ellenzéki jelölttel. Ahogy korábban fogalmaztam: 2022 most ősszel kezdődik, az önkormányzati választásokra felépített szövetségek és együttműködések lesznek a rendszerváltó országos összefogás alapjai az egész országban. Többé nem hagyjuk magukra az ellenzéki településeket és jelölteket, mert mi bal- és jobboldali magyarok mindannyian egy demokratikus európai jogállamban akarunk élni. Ne hagyjuk, hogy a Fidesz és az ellenzékbe épített áruló politikusok és újságírók megakadályozzák mindezt az összefogás szétverésével, ne hagyjuk hogy megtévesszenek a hamis hírek és nyilatkozatok. A Mindenki Magyarországa Mozgalomban mindenki bátran felvállalhatja értékrendjét, pártszimpátiáját, és mégis elismert tagja marad közös országunknak, a Mindenki Magyarországának.

A közeljövőben Hírlevelünk és közösségi oldalunk segítségével megszólaltatjuk legismertebb tagjainkat és polgármester-jelöltjeinket, hogy megismerhessék mozgalmunk sokszínűségét – itt békésen megfér egymás mellett Mirkóczki Ádám és Bogdán László, Kaltenbach Jenő és Jeszenszky Géza, Horváth András és Bod Péter Ákos, Nagy Bandó András és Herczeg Zoltán, Lakatos Béla és Lengyel Róbert, Magyar György, Kész Zoltán, Matlák Gábor és még nagyon sokan mások. Beszámolunk az újabb és újabb településekről, ahol létrejött a teljes ellenzéki egység, ahol pedig ez minden erőfeszítésünk ellenére sem történik meg, ott kényszerűen majd a legesélyesebb jelölt támogatására kérjük az ellenzéki választókat. Szakértői tanácsokkal és kampánymegoldások megosztásával támogatjuk a helyi közösségeket, közös szabadságharcunk helyi csapatait.

A megosztott ellenzék esélytelen, de ha mindannyian összefogunk, győzni fogunk.

Barátsággal:

Márki-Zay Péter
a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke

(A képen A Szolnoki Többség sajtótájékoztatója, amelyen bejelentették Lukácsi Katalin polgármesteri indulását /Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang/)

TOVÁBBI HÍREK