Barion Pixel

LUKÁCSI KATALIN: SZERETETBŐL ÉPÍTKEZZÜNK!

Történelmi lehetőséget szalasztott el Orbán Viktor, amikor 2010-től kezdődő kétharmados kormányzását nem az ország felemelésére, hanem saját hatalmának körbebástyázásra fordította – többek között erről beszélt Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja a Magyar Hang Flaszter című műsorában Dévényi István és Lakner Dávid újságírókkal.

Nemcsak az a botrány, hogy a Pegasus nevű kémszoftverrel az országot nem veszélyeztető, ártatlan civileket figyeltek meg pártállami módszerekkel, hanem az, hogy még nem bukott meg az Orbán-kormány. A beszélgetésben arra is keresték a választ, vajon mi kellene ahhoz, hogy végre határozottan azt üzenjük a hatalomnak: eddig, és ne tovább! Lukácsi Katalin arra bátorított, hogy mivel sem nem adott magyarázatot a miniszterelnök a megfigyelési botrányra, sem nem mondott le, ezért bojkottáljuk a megszólalásait, és ne vegyük őt figyelembe úgy, ahogy valaha a Fidesz bojkottálta Gyurcsány Ferenc megszólalásait.

A beszélgetésben résztvevők közösen felhívták a polgárok figyelmét arra, hogy a fejlett megfigyelési praktikák ne befolyásolják egyéni életünket. Ijesztőnek hat a kémszoftver működése, de akinek a lelkiismerete tiszta, nincs mitől tartania. Ne alakítsuk a hatalom elvárásaihoz az életünket!

Az adás végén bemutatták a friss Magyar Hang lapszámot, amelyben Márki-Zay Péterrel is megjelenik egy nagyinterjú. Továbbá megemlítették a nemrég tartott az elszámoltatásról szóló kerekasztal-beszélgetést, és szó esett a Mindenki Magyarországa Mozgalom következő programjáról is.


TOVÁBBI HÍREK