Barion Pixel

KÉK SZALAGGAL A KORRUPCIÓ MEGÁLLÍTÁSÁÉRT

Új nemzeti mozgalmat indított Márki-Zay Péter: a kék szalag a korrupcióellenes küzdelem és az elszámoltatás jelképe mostantól Magyarországon. A kék szalagot pártállástól függetlenül büszkén viselheti mindenki, aki jogállamot szeretne hazánkban – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a szervezet előválasztási kampánynyitóján szombaton Mártélyon.

A kék szalag a korrupcióellenes küzdelemnek és az elszámoltatásnak a jelképe, amelyet pártállástól függetlenül bárki viselhet, aki egy tisztességes, becsületes, európai jogállamot szeretne látni Magyarországon. Kérem, hogy csatlakozzanak ehhez Önök is. Viseljék büszkén a kék szalagot. Ez a kék szalag kösse össze minden magyar szívét, hogy a kezünk is egy közös célért tudjon cselekedni – mondta Márki-Zay Péter, aki beszéde közben már mellkasára tűzve viselte a kék szalagot.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, hogy az elmúlt harminc évben egyik kormány a másiknak adta a kilincset, egy valami azonban nem változott: nem volt elszámoltatás. Ezért vádalkuk segítségével kell börtönbe juttatni a főbűnösöket és szükség van egy korrupcióellenes ügyészségre. Emellett fontos az ügynökakták nyilvánosságra hozatala is – tette hozzá.

Soha többé ne lehessünk következmények nélküli ország, Ennek a jelképe ez a kék szalag – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

Új alkotmány, fékek és ellensúlyok

Nekünk nagyon fontos, hogy legyen egy valódi alkotmánya ennek az országnak, amelyet népszavazás fogad el, és amelynek akár minden egyes változtatásához is referendum szükséges. Fékeket és ellensúlyokat kell beépíteni a demokratikus intézményrendszerbe, hogy soha többé ne történhessen meg, hogy egyetlen párt kisiklatja a jogállamot – mondta a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a kampánynyitón.

Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol az ellenzéki vezetésű városok is lakosságarányosan megkapják az uniós és hazai forrásokat; ahol ellenzéki politikusoknak is van esélyük pert nyerni a bíróságokon; ahol nem folytatnak gyűlöletkampányokat melegek, cigányok, zsidók, baloldaliak és migránsok ellen; ahol a fideszes politikusok is bátran felvállalhatják homoszexualitásukat; ahol sem fideszes, sem ellenzéki politikusok nem lophatnak következmények nélkül – tette hozzá Márki-Zay Péter.

Csapataink harcban állnak: a korrupció, a megfélemlítés, a politikai célú lehallgatások és megfigyelések, a vállalkozások ellehetetlenítése, a sajtószabadság és a jogállam felszámolása ellen küzdünk. Ahogy 1956-ban is nagyon színes volt a szovjet hatalom elleni összefogás, úgy erre ma sem lehet panasz. A Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott jelöltek jelentős részben függetlenek és civilek, de vannak közöttük pártok által támogatott jelöltek; vannak jobboldaliak és baloldaliak; vannak ateisták és vallásosok; vannak budapestiek és vidékiek; vannak zsidók, cigányok és melegek is; és ott vagyunk keresztények, konzervatívok és nagycsaládosok is. Egy nagyon sokszínű összefogás az, ami ma ugyanúgy harcban áll, mint 1956-ban harcban álltak a magyar csapatok. Ebben a békés küzdelemben mi a korrupció ellen küzdünk – mondta Márki-Zay Péter a kampánynyitón.

A rózsaszín elefántoktól is megvédené a magyarokat Orbán?

Orbán Viktor azt mondja, hogy a brüsszeli meleglobbi rá akarja kényszeríteni Magyarországra a gyerekek nemváltoztató műtéteit. A világ egyik országában sem lehet azonban nemváltoztató műtéteket elvégezni a szülők beleegyezése nélkül. Az Orbán Viktor által felvázolt ellenségkép ugyanúgy nem létezik, mint a rózsaszín elefántok. Így Orbán Viktor nyilván a rózsaszín elefántoktól szeretné legközelebb megvédeni a magyarokat – hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt.

Amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy a magyarok szuverenitását megtámadók ellen indít harcot, akkor valójában saját szuverenitását félti. Azért nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez és azért mondunk le 3400 milliárd forintnyi alacsony kamatozású hitelről Európától, mert ő nem hajlandó lemondani a lopásról – mondta Márki-Zay Péter.

TOVÁBBI HÍREK