Barion Pixel

Interjú Erdei Sándorral (alias Rokker Zsoltti), az MMM BAZ megyei koordinátorával, a Miskolci Kossuth Kör elnökével

Erdei Sándor Zsolt 1976-ban, Miskolcon született, gyermekkorát Edelényben töltötte, középiskolai éveit pedig Sátoraljaújhelyen. A Miskolci Egyetem kulturális- és vizuális antropológia szakán diplomázott 2002-ben. Soha nem tudta elhagyni Borsod megyét, lokálpatriótának vallja magát. Humoristaként dolgozik 23 éve. A politikával tavaly nyár óta foglalkozik intenzívebben, amikor is közös ellenzéki jelöltként indították egy miskolci időközi választáson. A volt baloldali alpolgármester szerint ez volt a legmocskosabb kampány, amit a Fidesztől valaha látott. Kamunevek, lejárató hadjárat, plakátok és táblarongálás mellett akadt itt lefizetési kísérlet, szavazatvásárlás, minden. Mindezt egy időközi választáson egy szimpla képviselői helyért, hogy bebizonyítsák az összefogás nem működhet. Ám Erdei Sándort mindez inkább megerősítette abban a hitében, hogy működhet az összefogás és megerősítette abban a véleményében is, hogy ilyen korrupt, csaló, tolvaj párt nem vezetheti évtizedeken át az országot. Így aztán elsők között jelentkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalomba, amelynek jelenleg miskolci és borsodi régiós koordinátoraként tevékenykedik.

Hogy kerültél a MMM közelébe, miért és mikor léptél be?

Január elsején, újév első napján adtam le a jelentkezésemet, hogy tiszta lappal, új célokkal, tervekkel indítsam az évet. Soha nem voltam sem párt sem MMM tagja eddig. Márki-Zay Péter személye, a nála jól működő összefogás példája, a világos, egyenes mondanivaló és a tisztességgel való politizálás vágya hajtott az MMM felé.

Mi a MMM feladata és mi az Te feladatod a MMM-ben?

A MMM feladata Miskolcon a sikeresen megvalósult együttműködés támogatása, az egy az egy elleni harc, hogy Miskolc újra azoké az embereké legyen, akiknek elegük van a Fidesz mahinációiból, a velük egyet nem értők ellehetetlenítéseiből, a város pökhendi és titkolózó irányításából. Emellett alkalmasabb polgármestert szeretnénk a jelenleginél, akit meg is találtunk egy város-, sőt országszerte ismert és kedvelt iskolaigazgató, Veres Pál személyében. A helyi Kossuth kör az ő jelöltségét támogatja.

Mit gondolsz az őszi, önkormányzati választásról Miskolcon?

Óriási esélyt kapott Miskolc az összefogással, hiszen soha nem volt igazán Fideszes város, az ellenzéki szavazatok mindig többségben voltak, ám sajnos heterogén módon. Ezt próbáljuk meg most ősszel egymás mellé állítani – rátermett ellenzéki képviselőjelöltekkel – akik részben civilek, részben ellenzéki pártok delegáltjai, de minden oldal megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Én is mindent meg fogok tenni a győzelemért, ha kell házról házra, kapuról kapura, ajtóról ajtóra fogom végigjárni a választókerületemet, hogy rám és a közös polgármesterjelöltünkre szavazzanak októberben az emberek.

Hogy látod a MMM jövőjét?

A MMM-nek kiváló lehetőségei vannak arra, hogy egy új alternatívát nyújtson az jelenlegi ellenzékkel elégedetlenkedőknek, összefogva a széthúzó ellenzéki erőket. Világosan látszik, hogy kialakulóban van egy új megoldás. Rengeteg szimpatizánssal beszélgettem, szinte minden oldalról el tudják fogadni az MMM-et, kivéve persze a Fideszt, és az őket szalámizással segítő Munkáspártot meg persze a Mi hazánk Mozgalom tagjait – de ők egy társaság. A MMM a közös jelöltállítást, az együttműködést támogatja a legtöbb településen, mert többször bebizonyosodott, hogy a NER-t a legtöbb helyen csak így lehet demokratikus úton leváltani. Hogy valaha lesz-e önálló párt még nem tudhatjuk, ez egyelőre nem téma, de személy szerint én el tudnám képzelni Márki-Zay Pétert Magyarország miniszterelnökeként.

Erdei Sándor humorista

Kivel készítenél hasonló interjút és miért?

A legtöbb humorista kollégámat megkérdezném, mivel a humornak elvileg mindig ellenzékinek kellene lennie. Ám a NER ezt is átformálta az “aki nincs velünk az ellenünk van” módszerrel, így akik féltik a fellépéseiket, az egzisztenciájukat, azok nem mernek őszintén nyilatkozni, vagy beállnak a sorba. Néhányan vagyunk csak akik nyíltan vállalják a véleményüket, mert fontosabbnak érzik a pártállam, a rezsim elkerülését mint az egyéni ambíciójukat. Közülük Bödőcs Tibor véleményformálását nagyon tisztelem, aki a humor eszközével is hatásosan csap oda a Fidesz pöffeszkedő méltóságainak. Ha Tibort nem sikerül elérnem, akkor, régi mentoromat és kedves barátomat , az MMM „5. számú tagkönyvének büszke tulajdonosát”, Nagy Bandó Andrást kérdezném meg. Miskolcról pedig természetesen Veres Pál közös polgármesterjelöltünket.

TOVÁBBI HÍREK