Barion Pixel

HOGYAN ALAKÍTSUNK KOSSUTH KÖRT?

Ez egy alapkérdés. Márki-Zay Péter  székesfehérvári beszédében pontosan összefoglalta, milyen lépések szükségesek a helyi Kossuth kör megalakításához:

1. Lépjenek be a mozgalomba a www.kossuthkorok.hu/registration oldalon! Regisztráljanak és az ottani fórumon keressék meg egymást, találkozzanak személyesen is. Hozzanak létre saját Facebook-oldalt, de ne ott, hanem az MMM oldalán legyen a fórum, ahol egyezzenek meg a hozzászólások moderálásáról.

2. Ha szeretnének, alakítsanak egy egyesületet is, ami az őszi önkormányzati választáson jelölőszervezet lehet. Ha nem vállalják az ezzel járó fáradalmakat, az MMM lehet jelölő szervezet az Önök településén.

3. Gyűjtsenek pénzt a működéshez, a kampányhoz, ha van saját egyesület, annak a nevében, vagy az MMM vezetésétől kérjenek egy alszámlát, ahonnan számla ellenében juthatnak a támogatóik által befizetett összegekhez. A teljes átláthatóság érdekében mindent könyveljenek, hogy az elszámolást bármikor bemutathassák a NAV-nak, ÁSZ-nak, vagy más hatóságnak.

4. Teljes együttműködés a helyi ellenzéki pártokkal, mindegyikkel, aki valóban ellenzéki. Keressék meg a pártokat, azoknak a vezetőit mindenképpen léptessék be a Kossuth körbe, nélkülük és ellenük nem lehet esélyes ellenzéki közös jelölteket találni és felépíteni.

5. Találjanak a fideszes szavazók számára is hiteles helyi jelölteket, polgármesternek és képviselőknek egyaránt. A jelöltek személyében legyen széleskörű helyi egyetértés, megegyezés – ne a pártok alkuja, hanem a legalkalmasabb, legtöbbek által támogatott személyek megtalálása a cél.

6. Keressék meg a Mindenki Magyarországa Mozgalom megyei szervezőit (hamarosan minden megyére megadjuk elérhetőségüket itt az oldalunkon), tőlük kérhetnek tanácsokat, segítséget. Vegyék fel a kapcsolatot a szomszédos, környékbeli települések Kossuth köreivel.

7. Szervezzenek helyi programokat, osszák fel a területüket, helyi választókörzeteket, mindegyikbe keressenek szavazatszámláló bizottsági delegáltakat, aktivistákat, akik szórólapoznak (pl. Nyomtass Te Is! eljuttatása minden postaládába), plakátolnak, aláírást gyűjtenek, tüntetésen vesznek részt.

8. Döntsék el, ki legyen a településükön a jelölő szervezet és kik a jelöltek, kezdjék el őket felépíteni a helyi közvéleményben jótékony megmozdulásokkal, lokálpatrióta cselekedetekkel, szórólapokkal és kopogtatással (menjenek el körzetük minden lakásához, vigyenek szóróanyagot, mutatkozzanak be, gyűjtsenek aláírást, beszélgessenek az ott lakókkal).

9. Működésük során a szeretet és együttműködés legyen előtérben, önzetlenül lépjenek hátra azok, akiknek kisebb a támogatottsága, közös célunk, hogy együtt sikeresek legyünk. A tolerancia fontos, de nem hagyhatjuk, hogy összeférhetetlenség és beépített emberek miatt megbénuljon a helyi összefogás. Vagy együtt leszünk sikeresek, vagy külön-külön elbukunk.

10. Akik az ellenzéki pártokkal nem hajlandóak együttműködni, nem lehetnek tagjai a szervezetnek, hasonlóan azokhoz, akik nem fogadják el a rendszervaltas2018.hu oldalon egy éve közzétett 12 pontos nemzeti minimumprogramunkat. Bármennyire is nem ért valaki egyet az ellenzéki pártok egyes megnyilvánulásaival vagy tagjaival, meg kell értenie, hogy összefogás nélkül a korrupció és a megfélemlítés folytatódik, és mindannyian vesztesek leszünk. A jogállam és demokrácia helyreállítása a célunk, ha ez megtörtént, utána majd vitatkozhatunk azon, ami elválaszt bennünket – addig csak az a fontos, ami összeköt!

SOK SIKERT, EGYÜTT ÉPÍTSÜK FEL MINDANNYIUNK KÖZÖS MAGYARORSZÁGÁT!

Kiemelt kép: Kossuth Lajos New Yorkban

TOVÁBBI HÍREK