Barion Pixel

ÉPÍTENI KELL AZ ELLENÁLLÁST

Építeni kell az ellenállást – egyebek mellett erről beszélt Márki-Zay Péter az RTL Híradójának adott interjújában. A miniszterelnök-jelölt kiemelte: nagyon hitt az ellenzéki összefogásban.


ÉPÍTENI KELL AZ ELLENÁLLÁST

Az ellenállásnak az a feladata, hogy megvédje és összetartsa azt a közösséget, amit felépítettünk: az 1,8 millió szavazónkat, a 27 ezer szavazatszámlálónkat és a 106 jelöltünket is.

Lesz pártunk is és megerősítjük a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, hogy ezt a védelmet meg tudjuk adni mindenkinek – mondta Márki-Zay Péter.

HITTEM AZ ÖSSZEFOGÁSBAN

Nagyon hittem az ellenzéki összefogásban.

A baloldali szavazókat sikerült mind megszerezni. A jobboldalon veszítettünk: a régi Jobbik szavazóit veszítettük el nagyon nagy arányban. Ezt az is mutatja, hogy nem a Kétfarkú Kutya Párt, hanem a Mi Hazánk jutott be a parlamentbe.

Olyan szavazókat azonban sikerült megszólítanunk, akiket egy baloldali jelölt nem tudott volna: nagyon sok jobboldalit, nagyon sok fiatalt és romákat is – tette hozzá.

GYURCSÁNY A FIDESZ LEGNAGYOBB FEGYVERE

A Fidesz rájött, hogy Sorossal már egyáltalán nem lehet mozgósítani az embereket, Gyurcsánnyal azonban igen.

Gyurcsány-kampányból négy is volt a választások során: a Gyurcsány-show, a mini Feri, a 100 százalék Gyurcsány és a veszélyesek. Hihetetlen, hogy 12 év után is Gyurcsány a legnagyobb fegyvere a Fidesznek. Ez pedig távol tudta tartani a jobboldali szavazókat az összefogástól – hangsúlyozta.

AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓKAT IS BEFOLYÁSOLTA A FIDESZ AGYMOSÁSA

Az ukrán háború kitörésekor már tudtuk, hogy minden konfliktus az éppen kormányon lévő politikai vezetőt erősíti. Mi ebben azzal számítoltunk, hogy mivel Orbán Putyin barátja, az emberek megértik, hogy ebben a helyzetben nem lehet Orbántól a védelmet remélni.

A háború elején meg is nőtt Orbán népszerűsége a közösségi médiában, a választások előtti utolsó hetekre azonban visszaállt a rend.

Iszonyatos mértékben hatott azonban az az utolsó három hétben felépített hazugságkampány, amelyben azt mondta a Fidesz, hogy elvinném a gyerekeket Ukrajnába harcolni.

Az a hihetetlen mértékű agymosás, amelyet a Fidesz az elmúlt 12 évben kialakított, még az ellenzéki szavazók jó részét is befolyásolta – mondta Márki-Zay Péter.

Nézze meg a teljes interjút az alábbi linken:

https://rtl.hu/hirado/2022/04/06/marki-zay 

TOVÁBBI HÍREK