Barion Pixel

Vajda Zoltán

Vajda Zoltán
Vajda Zoltán

Három gyermek apja, magánnyugdíjpénztári tag, kis­vállalkozó, felbosszantott magyar állampolgár – ha röviden kellene jellemezni magam.

A gimnáziumi tanulás mellett másra is jutott időm – a rendszerváltást követően az Ifjúsági Európa Parlament magyar delegáltjaként tevékenykedtem. Az érettségi után először a Budapesti Gazdasági Főiskola, majd a University of Humberside, végül a Közép-Európai Egyetem (CEU) mesterképzésén szereztem diplomát.

Pályakezdőként a Világbank munkatársaként a nyugdíj­reform kidolgozásában vettem részt. Később az új nyugdíjpillért is felügyelő Állami Pénztárfelügyelet elemzőjeként dolgoztam, majd a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Társaságnál (OECD) töltöttem másfél évet a nyugdíjrendszereket érintő összehasonlító elemzések végzésével.

Hazatérésémet követően a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) helyezkedtem el. Több mint öt éven át a PSZÁF Felügyeleti Tanács elnökének tanácsadójaként, további közel egy éven át pedig a Pénzügyi Stabilitási Tanács szakmai titkáraként dolgoztam 2010-ig.

2014-ben, az önkormányzati választásokon az Együtt színeiben választottak meg képviselőnek a lakóhelyemen, Budapesten, a XVI. kerületben.

2018-ban, az országgyűlési választáson az ellenzék több pártjának közös jelöltjeként alig 2 százalékkal maradtam le a mandátumról. Ha akkor teljes az összefogás, ma már én képviselhetném a Kertvárost.

2019-ben, az önkormányzati választáson függetlenként egyéni mandátumot nyertem, így az év októberében megkezdhettem második ciklusomat. Azért indultam újra, mert továbbra is sok minden zavart: úgy éreztem, a Kertvárosban nem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene. És ez az, ami ellen tenni akarok.

2022-ben is ez vezérel – országos szinten. Mert változás kell!

Vajda Zoltán képviselő­jelölt
Budapest 13. választókerület