Barion Pixel

Dr. Kiss Krisztián

Dr. Kiss Krisztián

Dr. Kiss Krisztiánnak hívnak, harmincnyolc éves vagyok, igazgatásszervező, jogász végzettségem van.

Nős vagyok, egy leány- és egy fiúgyermekem van. Tiszavasváriban praktizálok egyéni ügyvédként. A hivatásomnak köszönhetően független tudtam maradni, nem állok alá- fölérendeltségi viszonyban senkivel. Ez a függetlenség az, aminek a politikai közéletben nagy hasznát tudom venni, mert nem kell nemtelen alkukat kötnöm senkivel, csakis a választópolgárok felé fennálló képviselet az, ami meghatározza a közéleti munkámat.

A jelöltség vállalása mellett elsősorban az motivált, hogy szeretném, ha a gyermekeim egy olyan országban nőhessenek fel és élhessenek, nevelhessék majd az ő gyermekeiket, amelyben a tudás, a szorgalom, a tisztesség a meghatározó, és a boldogulás lehetősége ne a párttagkönyv meglététől függjön.

Gyermekkoromban arra tanítottak, hogy legyek becsületes, szorgalmas, kitartó, mert csak ezen az úton válhat belőlem jó ember, aki a közösségért is tenni képes. Miután felnőttem, magam is rájöttem, hogy ez valóban így van: az élet megtanított, hogy egyenesnek lenni, tisztességesen élni hosszú távon sokkal kifizetődőbb, mint az ellenkezője.

Az ügyvédi tevékenységet megelőzően mind a helyi önkormányzati igazgatásban, mind a területi közigazgatásban vezető pozíciókat töltöttem be, így az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatom is van mind az állam- mind az önkormányzati igazgatásban.

A politikai közéletet mindig is figyelemmel kísértem, hiszen szavazni is járok, így fontos számomra, hogy tudjam, hogy mi alapján hozok döntést. Azt hiszem, fogalmazhatok úgy, hogy a 2010-es választások idején nagy reményeket fűztünk ahhoz, hogy az előző évek gazdasági válságában megtépázott ország szekere jó irányba fordulhat. Sajnos, óriásit kellett csalódnia mindenkinek.

A rendszerváltás óta egyedülálló módon megszerzett alkotmányozó többséggel ugyanis a fideszes politikai döntéshozók nem a nemzetért, a népért tettek, hanem saját hatalmuk megtartására használták fel azt. Átírták az alkotmányt, a választási rendszert, leépítették a demokratikus intézményeket és még sorolhatnám. Őrült költekezésbe kezdtek, a futball előnyt élvezett mindennel szemben, még az egészségüggyel szemben is, aminek most isszuk meg a levét 2021-ben. Mára a politika behálózott és körbefont mindent, a párthűség lett az egyetlen fokmérő bármilyen előrehaladásban, az élet minden területén.

Mára odáig jutottunk, hogy az egzisztenciális megfélemlítés és a lezüllesztett közéleti, politikai közbeszéd miatt sokan a megmérettetést se tudják vállalni semmilyen választáson, legyen az országgyűlési vagy önkormányzati választás.

Ahogyan írtam, teljes mértékben önálló és független vagyok, ügyvédként a piacról élek, semmiféle közpénz a kezemhez nem tapad, nem ez jelenti a megélhetési forrásomat. Így megvan az a lehetőségem, hogy az értékrendemnek és a lelkiismeretemnek megfelelő módon viszonyuljak a politikához is: valóban az itt élők, a keményen dolgozó emberek érdekét képviseljem.

Ne a pártközpontból mondják meg, hogy mit lehet és mit nem, és mindazon közösségek, amelyektől elvették a döntési, önigazgatási jogot, azok visszakaphassák azt. Azért, hogy az emberek tisztes bért kapjanak a munkájukért és a megélhetés ne kínkeserves küzdelem legyen a mindennapokban. Azért, hogy a választás tisztességes legyen és ne lehessen egy zsák krumplival eldönteni a választás kimenetelét.

Ellenzéki közéleti szereplőként az elmúlt években megtanultam, hogy mit jelent a hatalommal szemben állni. Ha valaki, akkor én tudom, hogy mire képes a fidesz azokkal szemben, akik ki merik mondani a valóságot és küzdenek egy jobb országért. Ezt a harcot vállalom a továbbiakban is, mert a tét óriási!

Nem lesz több lehetőségünk!  Amikor megtapasztaljuk a múlandóságot, akkor jövünk rá, hogy nekünk élőknek most kell megtennünk mindent a családunk, gyermekeink, unokáink jövőjéért. És egyben az országunk, nemzetünk jövőjéért is.

Minden erőmmel, tudásommal és szorgalmammal azon leszek, hogy közösen el tudjuk hozni a változást az ország életébe.

Dr. Kiss Krisztián képviselő­jelölt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2. választókerület