Dr. Kiss Krisztián

Dr. Kiss Krisztián

Dr. Kiss Krisztián vagyok, ügyvéd. Budapestem születtem 1983-ban, itt is nőttem fel. A gimnázium után az akkor még Államigazgatási Főiskolán szereztem diplomát, majd ezt követően a Pécsi Tudományegyetemen végeztem el a jogi kart. Nős vagyok, egy leány- és egy fiúgyermekem van.

Tiszavasváriban van ügyvédi irodám, 4 éve praktizálok egyéni ügyvédként. Előtte az államigazgatásban dolgoztam először a helyi közigazgatásban, jegyzőként több településen is, majd a Mezőcsáti Járási Hivatalban.

A politikai közélettel néhány éve foglalkozom aktívabban. Tiszavasváriban 2017 körül kapcsolatba kerültem az akkor már néppártinak mondható Jobbikkal, ahol az ottani polgármester, Fülöp Erik kérte, ha tudok segítsem a munkájukat, így lettem tagja a Jobbiknak.

Amit a legnagyobb előnyömnek tartok, és ami miatt tudok politikai közélettel foglalkozni az az, hogy teljes mértékben önálló és független vagyok, a piacról élek, semmiféle közpénz a kezemhez nem tapad, nem ez jelenti a meg­élhetési forrásomat. Így megvan az a lehetőségem, hogy az érték­rendemnek és a lelkiismeretemnek megfelelő módon viszonyuljak a politikához is, nem kell nemtelen alkukat kötnöm.

2010-ben sokan másokkal együtt én is azt gondoltam, hogy a fidesz elhoz valamiféle változást – jó értelemben – az ország életében, de sajnos óriást kellett csalódnom. Közelről láttam és tapasztaltam, hogy mit jelent ma a politika, mennyire behálóz és körbefon mindent és az egyetlen fokmérő bármilyen előrehaladásban, az élet minden területén a párthűség. Ez az egyetlen lényeges momentum.

Az indulás mellett elsősorban az motivált, hogy szeretném, hogy a gyermekeim egy olyan országban nőhessenek fel és élhessenek, nevelhessék majd az ő gyermekeiket, amelyben a tudás, a szorgalom, a tisztesség a meghatározó, és a boldogulás lehetősége ne a párttagkönyv meglététől függjön. Ne a pártközpontból mondják meg, hogy mit lehet és mit nem, és mindazon közösségek, amelyektől elvették a döntési, önigazgatási jogot, azok visszakaphassák azt. Azért, hogy az emberek tisztes bért kapjanak a munkájukért és a megélhetés ne kínkeserves küzdelem legyen a mindennapokban.

Ezen fogok dolgozni a közeljövőben és minden erőmmel, tudásommal és szorgalmammal azon leszek, hogy közösen el tudjuk hozni a változást az ország életébe.

Dr. Kiss Krisztián képviselő­jelölt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2. választókerület