Barion Pixel

Elnökség

dr. Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhelyen született konzervatív, vallásos családban, két testvére van. Édesanyja vegyész; édesapja matematika-fizika szakos tanár. Középiskolai tanulmányait a Bethlen Gábor Gimnáziumban végezte, 1990-ben érettségizett. 1993-ban a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd 1996-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdász, 2001-ben a Budapesti Műszaki Főiskolán villamosmérnöki, 2002-ben a Szegedi Tudományegyetemen történelem tanári diplomát, végül 2006-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen gazdaságtörténet PhD fokozatot szerzett. 1996 és 2001 között a Démásznál, 2001-től 2004-ig a Kontavill-Legrandnál dolgozott kereskedelmi, ügyfélszolgálati, és marketing vezetői pozíciókban. 2004-ben feleségével és akkor még öt gyermekükkel Kanadába költöztek. Néhány hónapig alkalmi munkákat végzett (öt hétig házról házra járó értékesítő is volt egy telefonszolgáltatónál), majd marketingesként a CARQUEST autóalkatrész-kereskedő cég kanadai részlegénél kapott állást. Két és fél év után az Egyesült Államokba költözött, ahol továbbra is a CARQUEST cégnél dolgozott. Ötévnyi külföldi tartózkodás után, 2009-ben tért vissza Hódmezővásárhelyre akkor már 7 gyermekével. Hazaérkezése után az EDF Démásznál helyezkedett el Szegeden, ahol előbb stratégiai tervezéssel, majd ügyfélszolgálat-vezetéssel bízták meg. 2016 áprilisától 2017 decemberéig a Legrand Hungary Zrt. marketing- és belföldi logisztikai vezetője volt. 2009 és 2014 között nonprofit és üzleti marketing tárgyakat tanított a Szegedi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Társadalmi szerepvállalása elsősorban lakóhelyei katolikus közösségeiben való aktív részvételt jelentett (Baján, Szentesen, Torontóban és Hódmezővásárhelyen), Szentesen és Hódmezővásárhelyen egyháztanács-tagként, majd 2017-től a Szent István Király Plébánia megválasztott világi vezetőjeként. Gyermekei iskolájában, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban a Szülői Munkaközösség tagja, majd 2010-től elnöke. Az Egyesült Államokban New Castle, Indiana város felkérésére a regionális munkaerőfejlesztési felügyelőbizottság tagja volt 2008-tól hazaköltözéséig. 2018-ban függetlenként, valamennyi ellenzéki párt támogatásával elindult a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, amit 2018. február 25-én 13 076 szavazattal (57,49%-os eredménnyel) megnyert. Alapító elnöke a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

Lukácsi Katalin

Lukácsi Katalin katolikus hitoktató, zsidó közösségszervező, történész. 1987-ben született Jászberényben. Diplomáit az Egri Hittudományi Főiskolán, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte. Politikai tevékenységét a Magyar Demokrata Fórum nem párttag országgyűlési képviselő-jelöltjeként kezdte 2010-ben, majd 2011-ben a párt újjászervezésekor meghívták a Kereszténydemokrata Néppártba. 2012-től a KDNP ifjúsági szervezetében, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségben politizált aktívan. Mivel számos rendezvényt szervezett a keresztény-zsidó párbeszéd jegyében, ezért megpályázta a Kőrösi Csoma Sándor Program izraeli ösztöndíját, ahol 2016-ban fél évet töltött el a kinti magyarok közösségszervezésével foglalkozva. 2017-ben tiltakozva a kormány politikája ellen, kilépett a KDNP-ből, és felszólalt számos kormányellenes tüntetésen. 2017 novemberében csatlakozott a Viszlát Kétharmad mozgalomhoz, amelynek keretén belül a taktikai szavazást népszerűsítették. 2018 októberében többedmagával megalapította a Mindenki Magyarországa Mozgalmat. Hajadon, jelenleg Jászjákóhalmán él.

Kész Zoltán, az MMM elnökségi tagja

Kész Zoltán

Kész Zoltán angoltanár, sportriporter és tankönyvszerző. 1974-ben született Veszprémben, tősgyökeres veszprémi kereskedőcsaládba, s azóta is ott él. Tanulmányai egy részét Georgia és New York államokban végezte. Az ELTE angol szakának elvégzése után tanított gimnáziumban, egyetemen, valamint Fulbright-ösztöndíjasként egy évet oktatott amerikai történelmet Kaliforniában. Kilenc sikeres angol nyelvkönyv szerzője. A 2000-es évek elején sportriporterként dolgozott a helyi rádiónál és tévénél. Politikai pályafutása a Fidelitasban kezdődött, amelynek veszprémi elnöke volt 2004-ben. 10 évvel később viszont pont a Fidesszel szemben indult el függetlenként (számos Európa párti szervezet támogatását élvezve) azon az időközi országgyűlési választáson, amelyen győzelmével megdőlt a Fidesz kétharmados fölénye 2015. február 22-én. Három évig volt országgyűlési képviselő. Az általa is alapított Szabad Piac Alapítvány tiszteletbeli elnöke, akit ebben a tisztségben eddig öt kontinensen láttak vendégül előadni. 2020 őszétől operatív igazgatója a Civitas Intézetnek és egyben szerkesztője a régió egyik népszerű online újságjának, a Central European Affairsnek. A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító tagja. Négy fiúgyermek édesapja.

Dr. Magyar György

DR. MAGYAR GYÖRGY ELNÖKSÉGI JOGAINAK GYAKORLÁSÁT IDEIGLENESEN FELFÜGGESZTETTE PÁRHUZAMOS KÖZPOLITIKAI TEVÉKENYSÉGE GYAKORLÁSA ÉRDEKÉBEN

Budapesten született 1949. október 23-án. Édesapja vállalatvezető, édesanyja gimnáziumi nyelvtanárnő volt. Budapesten végzett az ELTE jogi karán 1973-ban és szerzett jogász diplomát. Ugyanabban az évben nősült, felesége ma már főállású nyugdíjas nagymama. Három gyermeke és hat unokája született. Két fia jogász, leánya humánszolgáltató. Negyvenöt éve gyakorolja hivatását, mint ügyvéd. Az általa alapított Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédje. Publikus, jelentős társadalmi érdeklődésre is számot tartó polgári és büntető ügyek képviselete fűződik nevéhez. Számos nagyjelentőségű, közérdeklődést is élvező, jogi esetek nyilvános kommentátoraként is ismert. A közélet elfogadott, prominens szereplője, a média kedvelt személyisége. Több társadalmi szervezet vezető tisztségviselője, kurátora. A Magyar Büntetőjogi Társaság tagja, a Jogi Szakvizsgabizottság cenzora. Radnóti Miklós díjas. 2014-ben civilek jelöltjeként, függetlenként indult a budapesti főpolgármesteri címért. Visszalépett, mert az általa kezdeményezett ellenzéki összefogás nem valósult meg. A 2018-as Országgyűlési képviselőválasztáson civil szervezetek és ellenzéki pártok közös jelöltjeként indult a Siófok központú Somogy megye 4-es számú választókerületében, képviselőjelöltként

dr. Lengyel Róbert

dr. Lengyel Róbert, Siófok város független polgármestere. 51 éves, nős, egy fiúgyermek édesapja. Rendőrtiszti és jogi diplomával rendelkezik, szakvizsgázott jogász. 2012-ig, 24 éven át volt a rendőrség állományának hivatásos tagja. A rendőri ranglétrát alulról végig járva lett előbb a legendás paksi Neutron Kommandó parancsnoka, majd Siófok város rendőrkapitánya. A rendőrségről érdemei elismerése mellett, önként felállva távozott, civil foglalkozást vállalt, majd 2014-ben politikai előélet nélkül, valamennyi ellenzéki pártot egy platformra húzva, elsöprő, 2/3-os többséggel megverve a korábban 5 cikluson át regnáló fideszes elődjét, megválasztották Siófok polgármesterének. Márki-Zay Péterhez hasonlóan, Fideszes többségű képviselő testülettel viszi első ciklusát. Nem kis küzdelmek árán, de sokak megbecsülésével, támogatásával, a körülményekhez képest mindenképp eredményesen vezeti szülővárosát. Alapító elnökségi tagja a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

Tikk László

Tikk László Keszthelyen érettségizett, majd az ELTÉ-n matematikát és fizikát, a Közgázon közgazdaságtant és matematikát a BME szakkollégiumában pedig menedzsmentet tanult. Szervezetfejlesztőként, coachként tevékenykedett 3 évtizeden keresztül. Vezetője volt a szombathelyi Styl Ruhagyár újraszervezésének, büszke arra, hogy a 2004. évi leépítés és átstrukturálás óta is folyamatosan több száz fővel termelnek a ruhagyárban. Tagja a Momentum Mozgalomnak, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál eddig az operatív igazgató munkáját támogatta.

Üveges Gábor

Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestere, az Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító tagja. Encsen érettségizett, majd angol nyelvet tanult Londonban. A Miskolci Egyetemen diplomázott politológia szakon, s ugyanitt középiskolai tanári, és EU-szakértői képesítést is szerzett. 2002-től Hernádszentandrás alpolgármestere, 2006 óta polgármestere. Számos hazai és nemzetközi konferencia előadója, önkormányzati és vidékfejlesztési tervezés szakmai tanácsadója. A BioSzentandrás – mint egy komplex térségi ökológiai gazdálkodási és szolgáltatási rendszer – ötletgazdája és létrehozója. Nős, két gyermek édesapja.