Barion Pixel

BOZSOLIK RÓBERT

BEMUTATKOZÁS

Születésem óta, immár 52 esztendeje a Tolna megyei Bátaszéken élek. Munkás családban nevelkedtem. Édesapám kőművesként, édesanyám betanított munkásként gondoskodott a család megélhetéséről, a bátyám és az én taníttatásomról. 1992-ben vízügyi üzemmérnöki, 1996-ban igazgatásszervezői, 2010-ben jogi diplomát szereztem. 1994 óta dolgozom a közigazgatásban. Jegyzői feladatokat láttam el 14 éven keresztül Bátaszéken, de dolgoztam Őcsényben, Vaskúton és Bátmonostoron is hasonló feladatkörben. A szakmai munkám elismeréseként 2008-ban címzetes főjegyzői kitüntetésben részesültem. 2014-ben és 2019-ben független jelöltként indultam a választásokon, és megválasztottak a város polgármesterének, így azóta ezt a feladatot látom el. A közéletben is tevékenykedem, hiszen sportvezetőként korábban a helyi sportegyesület elnöki feladatait is elláttam, de közreműködtem a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetségben is. Több helyi civil szervezetnek jelenleg is tagja vagyok. Két felnőtt gyermekem van, közülük Dávid szintén végzett jogász, Zsófi magyar-német szakos egyetemi hallgató.

KÖZÉLETI TAPASZTALAT

Főiskolás éveim alatt érte el az országunkat a rendszerváltás. Mindig is érdekelt a közélet, a politika, folyamatosan nyomon követtem az eseményeket, de aktívan nem vettem részt az akkori mozgalmakban, eseményekben. A katonaság után 1994-ben kerültem be a közigazgatásba, és kezdtem közelebbről foglalkozni elsősorban a helyi közélettel, politikával, de úgy, mint a helyi képviselő-testület döntéseit előkészítő és végrehajtó hivatalvezető. Az évek alatt sokaktól sok mindent tanultam a közigazgatásról, a politikáról, közben én is képeztem magam. Igyekeztem minél több tudásra, tapasztalatra szert tenni, hogy jó településvezető lehessek. 2010-ben szerettem volna, ha bizalmat kaptok Bátaszék polgármesteri feladatainak ellátására, de akkor a Bátaszékiek úgy döntöttek, hogy még nem jött el az én időm. Ezt követően is igyekeztem más területen, sőt más megyében is minél több tapasztalatot szerezni. 2014-ben újra nekivágtam, hogy elnyerjem a Bátaszékiek bizalmát, amelyet akkor a polgármesterré választásommal megkaptam, és amelyet 2019-ben újra sikerült elnyernem. Soha sem voltam, és jelenleg sem vagyok semmilyen politikai párt, vagy politikai szervezet tagja.

EZÉRT DOLGOZOM A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

Nincs már több időm! 1989-ben húsz éves voltam, amikor azt ígérték, hogy más lesz, hogy minden magyar jobban fog élni, nem csak néhány kiválasztott. Azt ígérték, hogy demokráciában élhetünk, ahol szólás- és véleményszabadság van, amelyekkel következmények nélkül élhetünk, ha úgy látjuk, hogy nem jó az irány. Kérdem én, mi lett az ígéretekből? Az átlag magyar nem él jobban, vagy aki igen, az általában külföldön dolgozik, vagy már ott is él, ha meg kalandvágyból itthon maradt, akkor vagy csendesen, meghasonlottan, anyagi bizonytalanságban tengeti az életét, vagy félelemből, érdekből szolgál. Az önkormányzatok „kiskorúsítva”, a bevételeik megcsorbítva, az egészségügyi ellátás rendszere romokban, a pedagógusok erőfeszítése ellenére az oktatás színvonala hanyatlik, a nyugdíjrendszer bizonytalanabb, mint valaha. Újra nem mondhatunk véleményt a jelenlegi rendszerről, arról, hogy rossz az irány, mert jó esetben rögtön „csak” megbélyegeznek, kirekesztenek. Nem, elég! Mert sem nekem, sem a korosztályomnak nincs több ideje, nem beszélve az utánunk jövőkről! Harminckét éve változást akartunk, és hol tartunk? Szinte ugyanott! Civilként szeretnék a magyar emberek képviselő-jelöltje lenni, és részt venni az előválasztáson, és ha a választópolgárok úgy gondolják, akkor a 2022-es országgyűlési képviselő választáson. Vissza szeretném adni az emberek hitét a demokráciába, a közélet tisztaságába! Azért szeretnék képviselőként dolgozni, hogy a ma és a jövő generációjának közösen teremtsük meg a lehetőséget egy jobb életre. Én dolgozni, tenni akarok azért, hogy megvalósulhassanak azok az ígéretek, amelyek már harminckét évvel ezelőtt elhangoztak!

EZT TESZEM A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

Amennyiben a megmérettetéseken sikeresen szerepelek, törekedni fogok arra, hogy a kampányom során megfogalmazott elképzeléseim ne a szépen megfogalmazott gondolatok fiókjába kerüljenek, hanem mielőbb elinduljanak a megvalósítás útján. A következetességem, a folyamatos és együttműködésen alapuló munkába vetett hitem, a közösségemben elért eredmények sora a garancia arra, hogy a rám bízott képviselői feladatot úgy végezzem, ahogyan azt a Tolna megyében élők, a nekem bizalmat szavazók elvárják. Göncz Árpád mondta egyszer: „A hatalomhoz való viszonyunk az, amin megmérettetünk. Azon, hogy ki mire használta. És hogyan.” Hiszem és tudom, hogy országgyűlési képviselőként a Tolna megyei emberektől kapott felhatalmazást ÉRTÜK és jól használnám.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

FACEBOOK