Barion Pixel

Az MMM a civilek jelölő szervezete akar lenni az előválasztáson

December 15-én az ATV-nek nyilatkozott Márki-Zay Péter. Elmondta, hogy az MMM a pártok összefogásán dolgozik. Nem akar párttá alakulni, mert az tovább osztaná a politikai palettát. Mindegyik párttól egyforma távolságot akar tartani.

Az MMM segíteni akarja civilek indulását az előválasztáson, hogy megválasztásuk esetén ők képviselhessék az adott választókerületben a közös ellenzéket.

Az ellenzéki összefogásban a jelenlegi elképzelés szerint csak pártok jelöltjei indulhatnak, viszont vannak olyan választók, akik nem tudtak választani a hat párt közül. Fontos, hogy ők is az ellenzék mellé álljanak.

A riporter kérdésére Márki-Zay Péter megerősítette, hogy indul az előválasztáson a miniszterelnök-jelöltségért. Fontosnak tartja, hogy legyen egy mindenki által elfogadott ellenzéki jelölt, aki az ellenzéki listát is vezeti.

A riporter másik kérdésére Márki-Zay Péter támogatja a Momentum javaslatát, hogy a 17 évesek is részt vehessenek az előválasztáson. A Momentumnak azzal a javaslatával is egyetért, hogy legyen teljes előválasztás, vagyis a pártlistára is lehessen szavazni az előválasztáson. A javaslat egyúttal jelentősen növelheti az előválasztási részvételt. Ebben az esetben a civilek egy választási pártban indulhatnának a listán.

Az interjú az ATV honlapján nézhető meg.

TOVÁBBI HÍREK